Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dagasztás nélküli tönkölycipó

Dagasztás nélküli tönkölycipó
Dagasztás nélküli tönkölycipó
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam ezt a receptet, és ki szerettem volna próbálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót egy nagy kelesztőtálban spatulával összekeverjük, nem kell dagasztani.
  2. Lefedve 10 órát hagyjuk kelni.
  3. A duplájára kelt tésztát olajos kézzel áthajtogatjuk, fedővel rendelkező, vastag falú edénybe tesszük, lefedve újabb 3-4 órát kelesztjük.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen lefedve fél órára, majd a fedőt levéve, 200 fokon negyed óra alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 679
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tönkölykenyér, hosszan kelesztett kenyér, tönkölycipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

230
tönkölybúza liszt 30 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
víz 3 dl
friss élesztő 1 dkg
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál