Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dal Makhani indiai lencsefőzelék

Dal Makhani indiai lencsefőzelék
Dal Makhani indiai lencsefőzelék
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszterre készítettük a tradícionális lencsefőzelék helyett, nagy sikert aratott. Sima tejszínnel is készíthető.

hozzávalók / 4 adag

Fokhagyma-gyömbérpaszta

Főzelék

ajánlat

Ez alapvetően vega étel, de bármilyen indiai csirkével (korianderes, vagy tandoori) finom, és készülhet hozzá akár valamilyen zöldséglepény is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fokhagyma-gyömbérpaszta

  1. Elkészítjük a fokhagyma-gyömbér pasztát. Ehhez lereszelünk 1 résznyi gyömbért és nagyjából ugyanakkora mennyiségnyi fokhagymát, és annyi olajjal összekeverjük, amennyit felvesz (1-2 evőkanál, ízlés szerint). Ezt kis üvegben lehet tárolni jó sokáig, kb. két teáskanálra lesz szükségünk belőle majd.

Főzelék

  1. A lencsét beáztatjuk annyi időre, amennyit a csomagolás ír. Áztatás után megfőzzük, arra figyelve, hogy még ne legyen teljesen kész, az egészet később kb. 20 percig fogjuk főzni együtt. A konzervet leszűrjük, a levére nem lesz szükség (a lencse főzővízére viszont igen!).
  2. Ha a lencse megfőtt, felhevítjük a vajat, és ha meleg, beletesszük a fahéjgerezdet és a szegfűszeget. Pár perc alatt illatozni kezd.
  3. Hozzáadjuk a köménymagot, megvárjuk, amíg sisteregni kezd.
  4. Hozzákeverünk 2 teáskanálnyit a fokhagyma-gyömbér pasztából, és hozzákeverjük a chilipelyhet is. Fél percig pirítjuk.
  5. Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, és aranybarnára pirítjuk az egészet.
  6. Összekeverjük a sűrített paradicsomot a kókusztejszínnel, majd az egészet hozzáadjuk a hagymás-fűszeres alaphoz. Addig főzzük-pirítjuk, amíg az olaj kicsit ki nem csapódik az oldalán, és elkezd a szósz pirulni.
  7. Hozzákeverjük a cayenne borsot és a kurkumát is.
  8. Hozzáadjuk a lencsét a főzővízével együtt, hozzákeverjük a vörösbab-konzervet is. 8-10 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
  9. Ha már kicsit elforrta a levét, hozzákeverjük a rizstejszínt. Felforraljuk, és újabb 3 perc rotyogtatás után készen is van.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lencefőzelék, indiai lencsés egytál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

873
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
lencse 25 dkg
vörösbab 400 g
vaj 4 dkg
köménymag 1 teáskanál
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 3 db
chilipehely 1 kávéskanál
cayenne bors 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 200 g
kurkuma 1 kávéskanál
növényi tejszín 1 dl
növényi tejszín 2 dl
0 ízlés szerint
víz 0.5 l