Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dália kalács

Dália kalács
Dália kalács
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézelődtem az interneten és persze facebookon is, mikor az egyik ismerősöm megosztott egy orosz oldalt, hát utólag kiderült, kajás, sok fantáziát látok benne. Nézelődök a kaják között, megtaláltam ezt az ínycsiklandozó képet, de recept nem volt hozzá, na mondom, Niki, akkor alkoss magadtól szabadon :D Ez lett a végeredménye :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet és a sót.
  2. Majd 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral.
  3. Míg az élesztő kel, addig beleütünk 1 tojást a lisztbe.
  4. Miután megkelt az élesztő, kis adagokban hozzáadjuk a liszthez, majd még annyi tejet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen, de ne legyen se ragacsos, se kemény a tészta. Fontos, hogy langyos tejjel pótoljuk a hiányzó folyadékot, mert különben a tészta hideg lesz, és nemigen fog megkelni.
  5. Duplájára kelesztjük a tésztát.
  6. Szép vékonyra kinyújtjuk, mivel úgyis dagadni fog a tészta sülés közben. Egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a köröket (én épp a közepessel szaggattam ki).
  7. A darált húst úgy ízesítjük, ahogy szeretnénk, nekem könnyű dolgom volt, mivel disznóvágásról maradt kolbászhús a hűtőben, én azt tettem bele.
  8. A kiszaggatott körökre teszünk egy kevés húst, majd sajtot, amit a reszelőn a legvékonyabbal reszelünk le. Majd félbehajtjuk, és az élével ismét félbehajtjuk, és így rakosgatjuk bele a tortaformába, kicsit megolajozva a tésztát, hogy ki tudjuk majd szedni sütés után.
  9. Kicsit még hagyjuk kelni meleg helyen, majd 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 729
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált húsos-sajtos kalács, sós kalács, húsos sajtos kelt kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

919
finomliszt 50 dkg
2 kávéskanál
tej 2 dl
élesztő 5 dkg
cukor 2 késhegynyi
tojás 1 db
darált sertéshús 50 dkg
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint