Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dán almás - kétszersültes édesség

Dán almás - kétszersültes édesség
Dán almás - kétszersültes édesség
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amennyire könnyű, annyira finom! 

hozzávalók / 8 adag

Az almapüréhez

A kétszersültes alaphoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk, és a citromlével, a citromhéjjal, valamint a cukorral és csipetnyi sóval fedő alatt megpároljuk az almalében, vagy a vízben.
  2. A kétszersültet nyújtófával durvára törjük, és forró vajban aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
  3. A kihűlt almapürét tálalóedénybe öntjük.
  4. Ráterítjük a kétszersült felét, ribizlizselét simítunk rá, végül a kétszersült maradékát is rászórjuk.
  5. A tejszínből kemény habot verünk, és megkoronázzuk vele a süteményt.  
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 785
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ribizlis-almás édesség kétszersültből, almás édesség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-12-08 21:21

Kedves Damilli ! Ez nagyon guszta :)) Nagyon tetszik a recepted
:)) Üdv Edit

414
alma 1 kg
citrom 1 db
cukor 10 dkg
almalé 2.5 dl
1 csipet
kétszersült 10 db
vaj 10 dkg
cukor 7.5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
ribizlidzsem 15 dkg
habtejszín 250 ml