Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dán „álomsütemény”

Dán „álomsütemény”
Dán „álomsütemény”
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, szaftos sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A kavart tésztához:

Az öntethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kavart tésztához: A vajat, a cukrot és a kikapart vaníliamagot kézi mixerrel krémesre keverjük. A tojásokat egyenként hozzádolgozzuk, majd az írót is hozzákeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd a tojás-vajkrémhez keverjük. A tésztát egy 20x24x8 cm-es sütőpapírral kibélelt formába simítjuk.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 percig sütjük.
  4. Az öntethez: A vizet felfőzzük, hozzáadjuk a kávét, és feloldjuk benne. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és gyenge tűzön tovább melegítjük, míg a cukor felolvad.
  5. A süteményt kivesszük a sütőből, rásimítjuk az öntetet, és további 8-10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kb. 30 percet hagyjuk hűlni, majd a formából kivesszük, és sütőrácson hagyjuk hűlni.
  6. A kihűlt süteményt kb. 4 cm-es kockákra vágjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x24x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamelles süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

661
vaj 175 g
cukor 175 g
vanília 1 db
tojás 4 db
író 75 ml
finomliszt 225 g
sütőpor 1 tk
kókuszreszelék 50 g
víz 100 ml
instant kávé 1 teáskanál
vaj 75 g
barna cukor 150 g
kókuszreszelék 100 g
cukorszirup 3 ek