Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dán zöldbabsaláta

Dán zöldbabsaláta
Dán zöldbabsaláta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus, nagyon finom hidegtál étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon vékonyra felvágjuk a hagymát, rácsavarjuk a fél citrom levét, sózzuk és borsozzuk. (Ez a dolog elveszi a hagyma csípős ízét-szagát!)
  2. Ezután beleöntjük a tejfölt, majonézt, kefírt, joghurtot, és beleaprítjuk apróra a petrezselyemzöldet, majd a mustárt, nagyon vékonyra, hosszúkás szeletekre felvágjuk a gépsonkát, beletesszük. Egy-két kis mokkáskanálnyi porcukrot szitálunk bele.
  3. Majd megfőzzük a zöldbabot és a krumplit apróra vágva, és miután ez kihűlt, azután beletesszük az alapba, és összekeverjük.
  4. Ezt hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek. Díszíteni petrezselyemzölddel lehet.:)
  5. Ui.: Hagyma hajszálvékony legyen és a sonka is, így esztétikus és jobban összeérik! Ne hagyjunk ki egy alapanyagot sem, és nagyon fincsi lesz!

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 383
elküldve: 6
receptkönyvben: 117
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás zöldbabsaláta, majonézes joghurtos krumplisaláta zöldbabbal, kefíres zöldbabsaláta sonkával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jony_easyrider
jony_easyrider Fri, 2016-07-08 14:35

Biztos, hogy az arányok helyesek? Összesen 1100g "kenőanyag" kell hozzá? (tejföl, kefír, majonéz) Nem lesz híg ettől?

torgab
Gábor a hobbi séf / torgab Fri, 2014-10-31 09:46

Kedves Szakács Hölgyek és Szakács Urak!

Receptemet kiegészíteném annyival, hogy a zöldbab természetesen lehet sárgahüvelyes bab, illetve zöldhüvelyes bab.
Természetesen a fagyasztott és üveges kiszerelésű sárga -és zöldhüvelyes babok is megfelelőek a recepthez.

Üdvözlettel:
Hobbi séf :)

Szmirma
Szmirma Wed, 2014-10-29 20:15

Kedves Gábor!

Azt szeretném kérdezni ,hogy milyen méretű üveg babról van szó? Meg,hogy én fagyasztott zöldbabot használnék, gondolom az is jó. Válaszát előre is köszönöm.
Üdv. : Mariann

torgab
Gábor a hobbi séf / torgab Fri, 2014-10-31 09:38

Kedves Szmirma!

A babnak a mennyisége ízlés szerint változhat, de az összhatás szempontjából fontos, hogy megfelelő mennyiség legyen benne. Ha 4fő-re készíted pl. ebédhez kiegészítéshez, akkor elég 1db üveges zöldbab is.
Természetesen szoktam fagyasztottal is, az is megfelelő, csak a főzésnél ne főzd túl, hisz a fagyasztott dolgok így is vizesek és összeeshetnek.

Üdv.
Gábor

öreganya
öreganya Tue, 2014-09-23 19:54

Elkészítettem a salátát ,nagyon finom lett. Bekerült a recept könyvembe.Más receptet is kifogok tőled próbálni. :)

torgab
Gábor a hobbi séf / torgab Fri, 2013-02-08 14:31

Kedves Torma!

Szerinte az egyik legfinomabb hidegtál étel. Friss petrezselyemzöldet használj, második napra összeérve a legfinoabb :)
Sok sikert az elkészítéséhez.
Ui.: ha házi majonézzel csinálod, akkor még finomabb :)

Üdv.
Gábor

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-08 08:42

Kedves torgab! Ezt elkeszitem a dán barátnőmnek, köszi a receptet, üdv, Torma :) a fotó is szép!

torgab
Gábor a hobbi séf / torgab Fri, 2013-02-01 21:45

Kedves Livcsi!

Párom sem szerette a zöldbabot, de e recept által sikerült megszerettetnem vele. :) Most hétvégén is elkészítem neki. Sok sikert a recepthez és várom mielőbbi kommentedet, hogy ízlett-e a családodnak.

livcsi 75
livcsi 75 / livcsi 75 Fri, 2013-02-01 10:26

Nagyon jól hangzik,biztos ki fogom próbálni.Nálunk a zöldbab nem nagyon nyerő,de ezzel a recepttel szerintem változni fog! Köszi! :-))))

718
zöldbab 400 g
burgonya 3 közepes db
gépsonka 200 g
lila hagyma 2 közepes fej
tejföl 450 g
kefir 450 g
majonéz 200 g
citrom 0.5 db
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor