Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Danubiusz szelet

Danubiusz szelet
Danubiusz szelet
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy régi kedves kolléganőmtől kaptam. Sajnos nagyon messze tőlünk, Gyöngyöstarjánban él. Ritkán, de azért találkozunk. Hálás vagyok neki, nagyon sok receptet tanultam tőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott margarint, tovább keverjük.
  3. A liszbe vegyítjük a sütőport, kanalanként hozzáadjuk a masszához.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  5. Az egészet lazán összeforgatjuk. Piskótaszerű laza tésztát kapunk.
  6. Egy sütőpléhre jó minőségű sütőpapírt símítunk. A tészta egyik felét egyenletesen rákenjük.
  7. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  8. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével.
  9. Ha a lapok kihűltek, az egyiket megkenjük lekvárral.
  10. A lekvár tetejére símítjuk a tejfölt,
  11. Ráhelyezzük a másik lapot, rövid időre hűtőbe tesszük.
  12. Tálaláskor porcukorral meghintjük (én szőlőcukorral szoktam). Tetszőleges alakzatra szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x36 cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 570
elküldve: 8
receptkönyvben: 398
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekváros sütemény, barackos-tejfölös szelet, könnyű tészta lekvárosan

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-08-02 14:43

Kedves Petra !
Igazán megtisztelő, köszönöm szépen !
Szeretettel üdvözöllek benneteket és jó munkát a csapatnak ! Anci

petra
Petra / petra Tue, 2011-08-02 11:52

Kedves Anci,
A klassz sütirecepted aratta tegnap a legnagyobb sikert, 2011.08.01. legnézettebb receptje lett.
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Icegirl009
Icegirl009 Mon, 2011-08-01 10:22

Sziasztok!
Kipróbálom a sütit, mivel a kísérletezős fajtából való vagyok:) A 2 lap nekem sem sikerül mindig, de egye fene, valahogy majd csak lebirkózom. Egyébként egyetértek az előttem szólókkal, senki sem úgy született, hogy tud sütni. És sajnos vannak olyan anyukák, akik nem adják át tudásukat a gyermekeiknek, így azoknak maguktól kell rájönniük a titok nyitjára. Miért ne lehetne kérdezni? Hisz itt az ötletek, kérdések teszik igazán érdekessé a recepteket. Minden ötlet/ kérdés egy új lehetőséget rejt számunkra. Értem én a heves reakciót, de véleményem szerint ezt kicsit burkoltabb formában is elő lehetett volna adni.
Szép napot Nektek!
Niki

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-06-16 19:41

Kedves Évám !
Nagyon boldog születésnapot kívánok neked sok-sok szeretettel és örülök, hogy ezt a süteményt választottad erre a jeles napra ! Én is szép napot kívánok neked ! Puszi : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-16 16:01

Kedves Olaszné Anci!

Nagyon szépen köszönöm ezt a finom sütit, ami a mai ünnepi ebédet zárta:-)))
Nagyon szép napot kívánok mára, és holnapra is:-))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-04-26 18:27

Kedves Éva-anyóca !
Nagyon örülök, hogy ízlett a sütemény . Szerintem is nagyon finom. Azóta sem sütöttem, mert most a bőség
zavara van a finomabbnál - finomabb sütemények közül, azt sem tudja az ember melyiket is készítse el !
Örülök, hogy ezen az oldalon lehetek. Rengeteg finom recepttel gazdagodtam ! Sok puszi neked : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-25 20:35

Kedves olaszneanci!
Ez a süti, kínálta magát!:-))
Leteszteltük mi is, máskor is fogom készíteni, de jó, hogy elkészítettem, nagy siker volt,köszi:-)))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-03-18 17:33

Kedves Judit71!
Nem haragszom rád és senki másra sem.Ha valaki szókimondó,az önmagában még nem baj!
Én azt szoktam mondani hogy néha csak a "csomagolással" van baj.Igyekezzünk úgy elmondani a
véleményünket,hogy ne bántsunk meg másokat.Ha bármilyen kérdésed van,hozzám mindig nyugodtan
fordulhatsz,senkit nem szoktam kigúnyolni és bárkinek szivesen segítek,már amiben tudok!
Én is csak az eddigi személyes tapasztalataimra tudok támaszkodni. Amit nem értek,a mai napig nem szégyenlem megkérdezni olyan valakitől,aki éppen tudja.Úgy hogy emiatt legyenek nyugodt éjszakáid,mert én nem vagyok egy haragos fajta,de még haragtartó sem.További szép napokat neked,szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci.

Judit71
Judit71 Fri, 2011-03-18 11:17

Kedves Anci!
Ne haragudj, hogy vitáztunk a receptednél! Én olyan ember vagyok, hogy amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten. Tudok normálisan emberi módon válaszolni annak aki segítő szándékú és megérdemli. DE! Candyqueen nem! Nem vagyok sem bátortalan, sem kezdő, talán már annyira fiatal sem. Inkább kérdezek feleslegesen, mint az egész tepsi süti a kukában végezze. Irígylem azt akinek mindig minden evidens. Én emberből vagyok és nem szégyenlem bevallani, hogy vannak még olyan dolgok az életben, amit nem tapasztaltam. Nem a pörköltben lévő sóról beszélek! Ha új munkahelyre kerülök, akkor is gyakran kérdezek azoktól akik már régebben ott dolgoznak. Soha egyetlen alkalommal sem gúnyoltak még ki csak azért mert nekik már minden evidens. Ilyen pl. a gyermeknevelés, házasság, és még sorolhatnám. Rengeteg kérdés. Igaz, ha az a cél, hogy a rosszul kezdődött napunkat vagy a mérgünket akarjuk másokon levezetni, akkor ez mind mellékes. Az ilyen emberkéket csak sajnálni tudom. Senkit nem szoktam szándékosan megbántani, csak azért mert nekem rossz kedvem van másnak sem legyen jobb. Ennyit szerettem volna hozzászólni. Köszönöm szépen, hogy elolvastátok. Szép napot mindenkinek! Az enyém az! Judit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-22 22:04

Kedves candíqueen!

Elnézésedet kérem, ha nem bal lábbal keltél fel, én csak próbáltam tompítani, azt a tényleg indulatos reagálást, amit részedről levettünk.Ismerős tudod?
Én is, volt pár eset, hogy kissé sértettebben, keményebben, reagáltam, néha okkal -néha ok nélkül, amikor beleszóltak a receptembe, és véleményezték.Azóta is van egy állandó kedves író, aki mindig leszólja, hogy mennyi mennyiséggel sütök vagy főzök. Aztán jöttek itt a lányok-asszonyok, mint pld. AzEszter, Mrs.Smith, Gerzsó, és nem sorolom tovább, mert kihagyok valakit, aki segített, és vagy megnyugtatták az illetőt, vagy leállították a vitává fajuló beszólását.Én csak azt tanácsolom Neked, amit én is kaptam AzEsztertől: vegyél jó mély levegőt, számolj el legalább tízig, gondolj arra, hogy látsz egy mosolygó arcot,(én láttam AzEszterét, és leírta, hogy nála mire gondoljak!) és a mosolygó arcára és tanácsaira gondolva, le fogok higgadni, és nem a gyomorból jövő sértettséget írom ki magamból, hanem lazulok, és kedvesebben fogom megfogalmazni a véleményemet.Vagy lehet, hogy sehogy sem. És igaza van, mint a többi tanácsadónak, azóta tényleg Eszter a bizonyíték, próbálok olyan pozitív lenni, és nyugis, és gondolkodni, lehiggadni előtte, mert ez az egész nem erről szól, hogy beszóljunk egymásnak.Jobb lesz, Neked is, hidd el.:-))
Vélemény adása és vélemény adása közt van különbség, Egyik indulatból jön, a másik segítő szándékkal.Én csak ennyit szerettem volna írni. Persze, Te tudod, én csak a saját storymat írtam le, és azóta sokkalta jobban érzem magam, és bátran feljövök ide, és olvasom a véleményeket, vagy szólok hozzá.Ha tudom, hogy nem bírnék magammal, mert nem mindig smile arc az ember, akkor lemegyek a gépről.Később visszajöve, már higgadtan reagálok, és saját magamnak is jobb!:-)))
Legyen szép estéd! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-22 21:49

Kedves olaszneanci!

Köszi a vélemény egyezésért!:-))
Megpróbálok segítőkész lenni, remélem sikerül:-))
Várom azt a receptet, nekem is van fenn 13, most akarnék feltenni még egyet, jó párat már fel is dolgoztak, majd lassan kikerülnek, és meglátjuk egymás csodás alkotásait:-)))
Szép estét ! Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-02-22 14:06

Kedves candyqueen!
Te egy hirtelenebb természetű emberke vagy,ami önmagában még nem baj,csak tudod
vannak,akik félénkebbek,bátortalanabbak és azért kérdeznek sokak számára egyszerű dolgokat.
A sértegetést senki nem szereti,őszinte leszek én nem is tudok velük mit kezdeni!
Szerintem már mindenkiből elszállt a harag-ha egyáltalán volt benne-
Felejtsük el,menjünk tovább,biztos hogy van számos szerethető tulajdonságod is!
Sok sikert a további szárnypróbálgatásokhoz,szép napot neked! O-né Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-02-22 13:54

Kedves Éva-anyóca!
Egyezik már megint a véleményünk,ezzel a téma lezárva.Téged ,Mrs Smith-et és még sok fent lévő
sütést-főzést kedvelő társunkat is nagyon segítőkésznek ismertem meg.Tudatom veled,hogy az igért
recept még várakozó listán van,majd egyszer csak megérkezik az oldalra.
Most hétvégén is sütöttem éppen most akarom beírni.Köszönöm a jókívánságaidat,
nagyon kedves vagy!További szép napot! O-né Anci.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-22 10:09

Kedves olaszneanci!

Nagyon jól jön a Te és bokine, Mrs.Smith,ahogy látom Maria segítsége is. Szerintem, bár tényleg elég fura volt az első megszólalása is candyqueen-nek, de amit másodszor írt, na az volt durva.Pedig mindent nem tudhat az ember.Ezt be kell látni.Tényleg nem úgy születtünk, hogy főzőkanál volt a kezünkben:-))
Szerintem, talán rossz napja lehetett, vagy bal lábbal kelt fel, és nem érti, hogy ezen az oldalon miért nem tudunk perfekt mindent?? Pedig sajna nem megy minden első nekifutásra, főleg, ha azt tényleg elsőnek készítjük.Ezzel vége, majd legközelebb kedvesebben reagál.:-))

Remélem, a következő hétvége is csodásan telik majd, és írd meg, mi csodát sütöttél:-))
Vigyázz magadra!:-)
Szép napot! Éva-Anyóca

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Tue, 2011-02-22 13:40

Kedves Éva-Anyóca!
Nem keltem fel bal lábbal és én is kezdőnek számítok sütés-főzés terén. Csak nem értem, h az evidens válaszú kérdéseket miért kell feltenni. Ez olyan, mintha megkérdezné valalki, h pl a pörkölt neki sótlan egy mokkáskanál sóval, tehet bele többet?

De Mea Culpa, hogy túl sokat nézek ki az emberekből és hiszem, h használják az agyukat. Látom, tévedek.
A második megnyílvánulásom meg érzésem szerint nem volt durva, nehezen viselem, ha valaki sérteget.

Más: szeretném megjegyezni, hogy nagyon imádom a receptjeidet és az ötleteidet, akárcsak a Smith családét. Gratulálok!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-02-22 09:20

Kedves Erika! (bokine)
Értem,hogy mi volt a szándékod,tökéletesen egyetértünk.Tisztában vagyok vele,hogy alapvető dolgokat csak az kérdez,aki most kezdi a háziasszonyi teendőket,vagy nagyon fiatal.Esetleg még nem volt
alkalma,hogy egyedül sütkérezhet mondjuk egy saját konyhában.Én nekik nagyon örülök és
szerintem is azért vagyunk,hogy segítsünk,bátorítsuk őket!Nem titok.58 éves vagyok és én is úgy érzem
hasonlóképpen gondolkodunk.Éppen ezért örülök neked,annak,hogy te is itt vagy és köszönöm a
jókívánságaidat.Szép napot neked! O-né Anci.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-02-21 19:09

Kedves szurosp!
Maximálisan egyetértek a hozzászólásoddal és én is úgy gondolom,elég sokan vagyunk ezen az oldalon,akik nagyon szivesen válaszolunk azokra a kérdésekre amelyek felmerülnek.
Természetesen,ha tudunk.Olyan jó érzés olyanokat megismerni,akik szintén így gondolják.
Minden jót és szép estét kívánok neked! Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-02-21 17:00

Kedves Erika! (bokine)
Örülök neked,hogy ellátogattál az oldalamra.Ha megsütötted,kíváncsi leszek a véleményedre!
Bocsánatot nem neked kell kérned és nem tőlem.Aranyos vagy!
Az ilyen hozzászólásokkal én nem tudok mit kezdeni! (és nem a tiédre gondolok)
Aki kérdez tőlem bármit a sütés-főzéssel kapcsolatban,ha tudok szivesen válaszolok.
A kezdő háziasszonyokat meg nagyon tisztelem!A kíváncsiságukat,a tudni akarásukat,
azokat akik a kis családjuknak akarnak kedveskedni azzal,hogy finomakat készítenek nekik.
Némi tapasztalattal is rendelkezem -persze mindent én sem tudok-közel negyven éves
munkaviszony után már csak a családomnak főzök,nekik negyvenegy éve.
Szép napot kívánok neked:O-né Anci

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-02-21 22:59

Kedves Anci!
Tudom én, hogy nem az én hozzászólásommal volt a gond. Tulajdonképpen azt akartam elérni vele, hogy ennek a stílusnak nem itt van a helye. A kezdő, fiatal szakácsoknak én is nagyon örülök, ha összedobnak egy gyorsan elkészíthető ételt, már egy lépéssel közelebb kerülnek az egészséges táplálkozáshoz.
Mostanában igyekszem minden kezdő, nagyon fiatal szakácsnak egy kedves sort írni az első receptjéhez. Próbálok én is segíteni nekik, ha igénylik.
Azt gondolom hasonló korúak vagyunk és a gondolkodásunk sem áll távol egymástól. Örülök, hogy itt vagy az oldalon, további jó fözőcskézést kívánok: Erika

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-02-21 19:02

Kedves Ancika! "Like-olom" a hozzászólásod! Szerintem is inkább hússzor kérdezzen meg valaki valamit, amit nem tud. Szerintem mindenki szívesen segít itt, és nem tekinti terhelőnek. A legjobbakat: Mrs Smith

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-02-21 16:00

Én meg bocsánatot kérek a nevetekben a recept írójától. Boccs Anci!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-02-20 22:22

Kedves olaszneanci!

Akkor szép és tartalmas volt a hétvégéd!:-))
A süti, bízom benne sikerül, mert tényleg, miért is ne menne,igazad van,köszi a biztatást:-))
Van nekem íratva 3 recept, csak nem tudom kiváltani, mert nem tudnak adni:-((( Majd csak május elejétől adják, a patikákba állítólag április végén fog megérkezni.Mindenütt hiánycikk.:-(((
Nagyon kedves Tőled, de sajna, nem tudnám kiváltani.:-((Inkább Magadra figyelj most, hogy minden jó legyen!:-)) Remélem, nincs nagy probléma.
Tejespite kemencében? Na , hallod-e, arra vevő lettem volna,hmmm:-)))))))
Kitartást a következő hétre! Én is próbálok:-))
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-02-21 14:24

Kedves Éva-anyóca!
Köszönöm a kedvességed,nincs nagy gond.Tudod az ilyen korban már szokásos dolgok.
Magas koleszterinszint,cukor eredmények miatt szükséges egy kontroll.
Isteni volt a hétvége és a tejespite is.Puszi O-né Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-02-20 12:44

Kedves Judit71!
Továbbra is nyugodtan kérdezz,bármikor szivesen válaszolok ha tudok,így én is nyugodtan fordulhatok hozzád,ha előfordul,hogy valamit én nem tudok.Szeretettel üdvözöllek:O-né Anci

Judit71
Judit71 Sun, 2011-02-20 08:06

Köszönöm Krisztimilan, Anci és Mária! Mindig tanulok valami újat! Ez az oldal szerintem azért van, hogy tanácsot kérjünk olyanoktól akik tapasztaltabbak a sütésben-főzésben. Úgy látszik egyesek eltévesztették a házszámot és úgy gondolják, hogy az elmegyógyintézetbe tévedtek. A stílusuk alapján legalábbis úgy tűnik. Mégegyszer köszi a segítséget!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-02-19 10:47

Kedves olaszneanci!

Azt hiszem, hogy ez a süti, amit most húsvétra óhajtok megsütni.Édes, de nem túlzottan.A húsvétkor való süteménydömping, abból áll, hogy sütök, meg anyum is egy rakattal, meg anyósom is, és egész egyszerűen, a sok édes töltött linzerkarika,zserbó,diós kifli, meg ki tudja még mi,ja igen kókuszos hógolyó,stb...ott marad, és ünnepek után is legalább egy héttel még azt esszük,....mi!Finom,de....Ami fogy, az a sós süti, a szendvicsek, (amikre én vettem amúgy anyumat,többféle ízesítéssel), meg az én sós töltésű vénusz kagylóm,( felrakva itt), mert esznek, van aki az italhoz, van aki mert éhes,..édesből alig fogy.Ez az édes szép, és telitalálat, mert mégse annyira édes,és így elkészítem, mert fogyni fog, az tuti:-)))Amúgy, sajna egyre kevesebben jönnek locsolkodni, pedig van családtag,...nem akaródzik, pedig, van akivel egy évben egyszer, ilyenkor találkozunk,ill.,találkoznánk,hát ők tudják,ugye.:-((( Így még én se sütöttem, de remélem, hogy menni fog,miért ne?Úgy kell hozz állni!:-)) Képzeld anyum rendet rakott a gyógyszeres bugyraiban, és talált nekem és apumnak 3-3 szem quarelint, igaz, ez három napig tartó csoda, de fene bánja, legalább addig jó a fejem!:-))) Köszi szépen!Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-02-20 15:56

Kedves Éva-anyócám!
Még mindig válaszra vár az a recept,amit neked ajánlottam.Így,még egy kis türelmetkérek tőled.
Nagyon örülök,hogy tetszik neked is a süti.Nem túl édes,a baracklekvártól egy kicsit olyan pikáns,
érdekes.Van aki nem is gondolja,hogy tejföl van benne.A vénusz kagylónak utánanézek!
Én is nagyon szeretem magát az ünnepet,de a locsolkodós részét már nem annyira.
Ha betéved egy-két rokon,ismerős,annak természetesen mi is örülünk.A sütés meg hogy ne menne?
Egy ilyen ügyes anyócának,akinek ennyi receptje fent van már nem nagyon van ami ne sikerülne!
A jövő héten is megyek orvoshoz,laborleletet ügyben.Írathatok neked,ha úgy gondolod,megpróbálom.
Bocs,hogy nem tegnap válaszoltam,de itt voltak a gyerekek,az unokák és ilyenkor le sem ülök a géphez.
Úgy hogy szép hétvégénk volt.A kislányom is főzött egy levest,én egy másikat.Sütemény is készült,na meg tejespitét sütöttünk a kemencében,jó kis buli volt.Puszi:O-né Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-02-18 21:30

Kedves Judit71!
Nem sütöttem még egybe a tésztáját,de úgy gondolom meglehet.Őszinte leszek,eszembe sem jutott.
Azért próbáld meg először külön sütni őket!Mért ne legyen sikerélményed?Egy picit hagyod hűlni,majd egy másik papírt leterítessz,liszttel megszórod..
.A papírt-amin a tészta lap van,megfogod a két szélénél s a
tésztalappal lefelé fordítva ráborítod a liszttel megszórt papírra.Ezek után már csak óvatosan le kell
húzni a tésztalapról a papírt.A másik lapnál ugyanezt megismétled.
Örülnék,ha tudtam volna segíteni.Üdvözöllek,jó éjszakát! Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-02-18 20:49

Kedves Iona!
A tejfölbe nem kell cukor!Ennek a sütinek pont az az érdekessége,hogy nem olyan édes.
Szerintem elég ami a tésztájában van.Próbáld ki és ha te úgy érzed tennél bele,egész nyugodtan készítsd el úgy!Kíváncsi vagyok a véleményedre!Szeretettel üdvözöllek:O-né Anci

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Fri, 2011-02-18 13:39

Komolyan, olyanok vagytok, mintha minden recept szentírás lenne.
lona, neked nem tűnik elég édesnek? Akkor tegély bele cukrot!
Judit, neked egyszerűbb egybe sütni? Akkor süsd egybe!
Ne legyetek már ilyenek, komolyan, mint akik most fognak életükben először sütni, ráadásul úgy, h előtte senkit se láttak süteményt készíteni.

Judit71
Judit71 Sun, 2011-02-20 08:18

Candyqueen te bunkójószág! Ha normális hozzászólást nem tudsz írni, akkor inkább be se kapcsold a géped! Nem tőled és nem a hozzád hasonló megkeseredett emberektől kértem segítséget. Képzeld el, van olyan recept, ami szentírás, de ezt úgyis felesleges mondanom. A lényeg a kötekedés volt! Van olyan, aki életében most fog először sütni, senki nem tanulta az anyja hasában. Azt ajánlom inkább csukd be magad után a karámajtót, és akkor nyisd ki ha emberi módon tudsz hozzászólást írni.

Judit71
Judit71 Fri, 2011-02-18 10:51

Kedves Anci! A tésztát nem lehetne egyben megsütni és utána kettévágni? Nekem az ilyen papírra kenegetős tészta nem szokott sikerülni.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-02-19 15:54

Szia Judit!
Szilikonos sütőpapírt vegyél és azzal próbálj sütni. Garantálom sikerülni fog!
Ha nem jön le a sütőpapír teríts rá bevizezett konyharuhát.A párától megpuhul és akkor lelehet szedni.
Puszi Marika

989
tojás 6 db
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 ek
őszibaracklekvár 5 ek
tejföl 80 dkg
szőlőcukor 1 ek