Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darabos meggylekvár

Darabos meggylekvár
Darabos meggylekvár
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem 4 kg meggyből maradt 3 kg, a magozás kicsit macerás, de a végeredmény mindenképpen megéri. Nagyon finom pikáns lekvár.

hozzávalók / 10 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott, kimagozott meggyet egy nagyobb fazékba tesszük, majd egy krumplitörővel összetörjük, de azért darabos maradjon.
  2. Ezután hozzákeverjük a cukrot, én kilónként 40 dkg-ot tettem, természetesen ez függ a meggy édességétől, valamint egyéni ízlésünktől.
  3. A hozzáadott cukorral együtt felforraljuk, közben a keletkezett habot leszedjük, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük.
  4. Végül hozzáadjuk a két evőkanál cukorral elkevert super dzsemfixet, jól elkeverjük, és újból felforraljuk, majd zubogva főzzük 3 percig.
  5. A kész lekvárt előre tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
  6. Nekem 10 db 3 dl-s üveggel lett ebből a mennyiségből.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggydzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
meggy 3 kg
cukor 1.2 kg
dzsemfix 58 g