Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daragaluska Gaboc konyhájából

Daragaluska Gaboc konyhájából
Daragaluska Gaboc konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc levesbetétem húsleveshez és zöldségleveshez. Ebből a mennyiségből kb. 15-18 db közepes méretű galuska jön ki.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
  2. A vajat kicsit fölolvasztjuk mikróban.
  3. A sárgájához keverjük a vajat, a sót és a darát. Aki szereti, tehet bele apróra vágott petrezselymet is.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többihez.
  5. Legalább 2 órát pihentetjük a masszát a hűtőben.
  6. Közepes galuskákat formálunk a masszából, majd sós, lobogó vízbe tesszük. Lassú tűzön 8-10 percig főzzük, ezután a tűzről lehúzzuk, és fedő alatt ugyanennyi ideig állni hagyjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 054
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gaboc

Mióta szakács: 2014.04.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas grízgaluska, vajas daragaluska, grízgaluska levesbetét

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
búzadara 250 g
vaj 12.5 dkg
tojás 3 db
1 csipet