Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daragaluska Helgától

Daragaluska Helgától
Daragaluska Helgától
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A daragaluskával úgy voltam, hogy vagy kemény lett vagy puha. Nagyon ritkán találtam el az igazit. Próbáltam már sokféleképpen. Erre a receptre egy erdélyi szakácskönyvben bukkantam. Azt írták, ha nem puhulna meg, locsoljuk meg hideg vízzel. Na, én a biztonság kedvéért mindig meg is teszem - kétszer. Igen finom, könnyű galuskákat kapunk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt az egész tojással jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a darát, sót. 10 percig pihentetjük.
  2. Egy lábosban vizet forralunk, és kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskát. 
  3. Közben kétszer megspriccelünk minden galuskát hideg vízzel, így biztos, hogy puhára fő.
  4. Ha készen van, óvatosan átrakjuk a húslevesünkbe. 
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 109
elküldve: 3
receptkönyvben: 163
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grízgaluska, levesbetét húslevesbe, daragaluska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsa2001
ancsa2001 Sat, 2014-08-16 16:05

en husz eve csinalom ezt a jol bevalt daragaluska receptet es mindig sikerul. mar anyukam is igy csinalja az en receptem alapjan.

SFEszter
SFEszter Sat, 2014-01-18 22:46

Kedves Helga! Nagyon jól sikerült, örülök, hogy belevágtam, és megtaláltam ezt a receptet.

Életem első daragaluskája volt. Kezdőknek (mint amilyen én voltam daragaluskában) egy nagyon fontos tudnivaló: a daragaluska nagyon nagyra nő! Úgyhogy semmiképp ne evőkanállal szaggassátok, a teáskanálnyi is elég nagy lesz szerintem. :-) (Mivel én ezt nem tudtam daragaluska főzelék lett a levesemből. :-) )

sarai eva
sarai eva Sat, 2013-08-10 14:30

Szia Helga! Sokszor megszenvedtem már én is a daragaluskával. Ma kipróbáltam és tényleg nagyon jó lett. Valóban biztos siker. Szép napot. Vica.

mira1
Helga1 / mira1 Wed, 2013-08-14 16:24

Szia Vica! Örülök, hogy Neked is sikerült ezzel a módszerrel, így tényleg nem lehet elrontani.Üdv: Helga

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2013-03-14 06:41

Szia Szeag! Egy pohárba hideg vizet töltök, a kezemet belemártom és rácsurgatom a vizet a kezemről a fővő galuskákra. Lényeg, hogy mindegyikre kerüljön. Ilyenkor abbamarad rövid ideig a forrás, de újból indul. Majd pár perc múlva megismétlem. Biztos a siker! Üdv: Helga

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2013-03-13 21:07

Nekem is mumus a grízgaluska, úgyhogy ez egy biztató recept. De hogy spriccelem meg fővés KÖZBEN a galuskákat? Kiszedem, spricc, és vissza a főzővízbe?

165
alaplé 1.5 l
sertészsír 5 dkg
tojás 1 db
búzadara 100 g
1 csipet