Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darálós aprósütemény

Darálós aprósütemény
Darálós aprósütemény
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami édes rágcsálnivalóra volt étvágyam. Jól záródó dobozban 1-2 hétig is eláll. A rudakat meglocsolhatjuk tortabevonóval is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A húsdarálóba felszereljük a kekszformálót, majd a tésztát adagonként átdaráljuk. Kb. 7 cm darabokra vágjuk. A vékonyabb rudakból köröket formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 26 250
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

darálós keksz, klasszikus keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
vaj 125 g
margarin 125 g
cukor 250 g
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
finomliszt 500 g