Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darálós keksz 2.

Darálós keksz 2.
Darálós keksz 2.
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek nagyon szeretik tea vagy kakaó mellé.
Sokáig eláll.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk.
  2. A hűtőben pihentetjük, amíg kemény állaga lesz.
  3. Ezután húsdarálóba helyezett formával különböző formákat készíthetünk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben) aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 50 700
elküldve: 6
receptkönyvben: 388
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Ingryd

Mióta szakács: 2009.10.18.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vaníliás darálós keksz, gépkeksz, vaníliás darált keksz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csupa-csoki
Csupa-csoki Tue, 2014-10-21 20:35

Én mindig dupla adagot csinálok és még így is kevés.Nem régen 1.5 kg lisztből készítettem és még ételfestékkel is dekoráltam a vanilliásokat. 3 kg lett az egészből és nem tartott be két napig.Nem volt ideje kiszáradni.

Zsofia086
Zsofia086 Sat, 2014-03-22 19:06

Isteni! Mi imádjuk, Én reszelt narancshéjjal szoktam készíteni :-)

habinaevamaria
habinaevamaria Thu, 2013-11-07 14:28

Nagyon jol sikerült, én glutenmentes rizs lisztböl készitettem, igy is nagyon finom.

megyika
megyika Sun, 2013-08-25 17:22

Hoppá! Akkor lehet, hogy ez a recept a nagyi féle nem puha süti? Kipróbálom!
Ági

eva_sweet
eva_sweet Thu, 2013-04-11 20:48

Nagyon finom es ropogos,valami miatt biztam ebben a receptben mert egybol dupla adaggal kezdtem de nem bantam meg :) a ferjem imadta! Koszonom a receptet!

mirtilcica
mirtilcica Thu, 2012-11-08 19:19

szia Ingryd! A recept nagyon jó! Mit jó, Isteni! Régen mi a tojást kevertük a cukorral, a margarinnal stb.stb.,bonyolult és fárasztó is volt és sokáig sokáig tartott. Ez nagyon egyszerű ahhoz képpest és sokkal finomabb! Köszi a receptet!

andyca73
andyca / andyca73 Sun, 2012-02-19 16:07

Ez a recept ropogós "fajta" vagy puhább? Nekem is van egy recept,de az elég puha lesz sütés után, és nem adja ki rendesen a " formáját" sem.A boltihoz hasonló receptet keresek:) Köszi!

Ingryd
Ingryd / Ingryd Sun, 2012-02-19 21:44

Ez sütés után is ropogós, több nap után kezd puhulni (ha marad belőle).

392
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
disznózsír 15 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 0.5 csomag
tej 20 ml
citromhéj 1 teáskanál