Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darálós keksz Papillon konyhájából

Darálós keksz Papillon konyhájából
Darálós keksz Papillon konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám barátnőjének receptje (legalábbis ez volt mellé írva), aki egyébként süteményezést illetően nagy példaképem...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból a tésztát összeállítjuk, másnapig hűtőben pihentetjük. Ha erre nincs idő, legalább egy órácskát.
  2. Ha van darálós kekszet gyártó speciális eszközünk, azzal rendeltetésszerűen járunk el. (Ha nincs, vagy úgy járunk, mint mi a minap, hogy belehal a daráló, akkor szépen kinyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk különböző formákkal.) Úgy is épp oly finom lesz.
  3. Sütőpapíros tepsiben sütjük őket, míg kezdenek rózsaszínes árnyalatot ölteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 541
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos darálós keksz, gyors keksz, darálós keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

495
finomliszt 60 dkg
porcukor 30 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
kókuszreszelék 10 dkg
víz 0.5 dl