Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darálós linzerkifli

Darálós linzerkifli
Darálós linzerkifli
57 perc / előkészület: 45 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom mutatós aprósütemény. Ebből az adagból kb. 40 kifli lesz.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A ragasztáshoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk.
  2. A húsdaralóba behelyezzük a csillagformát, majd a tésztát adagonként átdaráljuk. Kb. 7 cm darabokra vágjuk, kiflivé formáljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A lekvárt felmelegítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, a rummal ízesítjük.
  5. A kiflik felét a lekvárral megkenjük, és a másik felével összeragasztjuk.
  6. A tortabevonót vízfürdőben felolvasztjuk. A kiflik végeit megmártjuk a csokoládéba, majd egy rácson száradni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 420
elküldve: 7
receptkönyvben: 235
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

darálós másképp, lekváros darálós keksz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

688
vaj 200 g
porcukor 110 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
fahéj 0.5 tk
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 230 g
étkezési keményítő 70 g
sárgabaracklekvár 200 g
rum 2 ek
tortabevonó 75 g