Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos-brokkolis leveles tészta

Darált húsos-brokkolis leveles tészta
Darált húsos-brokkolis leveles tészta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját recept. Eredetileg egy barátnőm receptjének álltam neki, amiben ő az alsó réteg leveles tésztára nyersen hagymát, brokkolit tett, amit megfűszerezett, tejfölt tett rá, reszelt sajttal megszórta, úgy rakta rá a fedőtésztát, kente meg tojással, és sütötte meg. Ebből az alapötletből kiindulva találtam ki olyant, ami inkább a mi ízlésünkre vall, illetve laktatóbb, mint amilyennek az "elődje" tűnik.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A darált húsos, brokkolis raguhoz

A tetejére, a tepsi előkészítéséhez, tálaláshoz

ajánlat

Nagyon laktató! Párom, aki nem kisétkű, egy ilyen tepsinyi adag egynyolcadával dugig van. Ezért inkább olyankorra ajánlom, amikor többen összejönnek a családból, hiszen akár 8 fő is bőségesen jól lakik vele. Persze a maradékot el lehet tenni a hűtőbe és 1-2 nap múlva is nyugodtan meg lehet még enni.
Lehet másfajta leveles tésztával is készíteni, nekem az egyszerűsége miatt ez vált be.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivesszük a fagyasztóból az egyik csomag leveles tésztát. (A másodikat ráérünk kicsit később kivenni, különben teljesen felolvad, mire szükség lesz rá, és akkor jóval nehezebb bánni vele.) Vajjal kikenünk egy akkora tepsit, aminek az alját pont befedi a 4 tésztalap. Belefektetjük a tésztákat.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a darált húst. (Mindegy milyen hús, bár én elsősorban marhát szoktam venni.) Amikor kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen ráterítjük a tésztára.
  3. Megmossuk és apró rózsákra szedjük a brokkolit, felkarikázzuk az újhagymákat. Ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst is pirítottuk, a fehérborral és egy kevés vízzel, először fedő alatt, majd a végén fedő nélkül puhára pároljuk a brokkolit, a hagymával. Szükség esetén a vizet pótljuk. Ha kész, rákanalazzuk a húsra. Ha maradt még leve a serpenyő alján, akkor ügyeljünk arra, hogy az ne kerüljön a tepsibe.
  4. Kivesszük a másik csomag tésztát is a fagyasztóból.
  5. Felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik lábosban felolvasztjuk a két evőkanál vajat, majd belekeverünk két evőkanál lisztet. A felforrt tejet óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük. A kész mártást sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Végül ezt is ráöntjük a tepsi tartalmára.
  6. Befedjük a második csomag tésztával az egészet. Felverünk egy egész tojást és megkenjük vele a tészta tetejét.
  7. Légkeveréses sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
  8. Nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 199
elküldve: 3
receptkönyvben: 233
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Tackry

Mióta szakács: 2009.08.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Fri, 2014-12-12 21:19

Sziasztok, udv Mindenkinek! Evvel a jo kis recepttel mar egyszer probalkoztam, akkor reteslapot hasznaltam, es nagyon finom lett. Iden megint megakadt a recepten a szemem, de most volt itthon leveles tesztam, viszont nem volt daralt husom, es amugy is halat terveztem az asztalra, ami viszont volt itthon. Nos, megdaraltam, es porehagyma+fokhagyma agyon lepiritottam. Egyebkent mindent ugyan ugy csinaltam, ahogy Tackry leirta. Nagyon-nagyon finom lett!!! Es! halat ettunk:))

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Sat, 2012-02-18 17:15

Nyugodtan csinálhatod réteslapból is, abból is tehetsz négy lapot, csak minden lapot meg kell kenni
olajjal és úgy rátenni a következőt. Én most párolt káposztával akarom megcsinálni, amit úgy készítek mint a rétest.
Üdv: Marika

atarkoi
atarkoi Tue, 2011-12-13 13:55

Sziasztok, meg lehetne probalni reteslappal is? Kivajazni a lapokat, es beburkolni a brokkolis-husos cuccot szoszostul, rahajtogatni, hogy befedje, es ugy megsutni...? na majd kiprobalom es megirom :))

nyuszóka
weby / nyuszóka Fri, 2011-11-25 13:16

Reggel nézegettem, milyen darált húsos dolgot tudnék ma főzni ebédre, mert csak ez volt itthon. Akkor akadtam erre a receptre, aminek nagyon megörültem, mert minden volt itthon hozzá. :) Most tettem a sütőbe. :) Viszont én csökkentettem az adagot, mert csak ketten vagyunk. Fél kg husiból csináltam, egy fél fej brokkoliból, és a besamelt 4 dl tejből csináltam hozzá. Még kb 10 perc, míg kész lesz, alig várom. :) Majd megírom hogy ízlett. De van egy olyan érzésem, hogy nem fogok csalódni! :) Köszi a receptet!!!

doritol
doritol / doritol Fri, 2011-09-09 19:26

Nagyon-nagyon finom lett!! Brokkoli helyett mit lehetne még beletenni? Mert nekem ez az egy, ami összhatásban nem igazán ízlett! Amúgy nagyon egyszerű, és laktató...!!!Hmmmm azt hiszem holnap is ilyet fogok készíteni:)

704
leveles tészta 2 csomag
brokkoli 1 db
újhagyma 4 db
darált marhahús 1 kg
tej 5 dl
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fehérbor 2 dl
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg
tejföl 2 dl
vaj 2 dkg