Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos, szaftos rakott krumpli

Darált húsos, szaftos rakott krumpli
Darált húsos, szaftos rakott krumpli
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen ettünk rakott krumplit, viszont a nagyobbik fiú nemigazán szereti. Gondoltam, újítok rajta egy kicsit, hátha jobban megeszi, ha nem olyan száraz. Az ötlet nem volt rossz ;)

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit, megmossuk a tojásokat. A krumplit és a tojásokat is felrakjuk főni sós vízben.
  2. Eközben egy serpenyőben felhevítjük az 1 kanálnyi sertészsírt, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. Magasabb lángon lepirítjuk, majd takarékra vesszük, lefedjük, és hagyjuk megfőni/puhulni.
  3. Amikor megfőtt a hús, ráöntjük a paradicsomszószt, mehet bele egy kis cukor, a bazsalikom, és összerottyantjuk.
  4. Amikor megfőtt a krumpli és a tojások, leszűrjük, és átmossuk hideg vízzel, hogy hamarabb meghűljenek.
  5. Amikor tehát minden részlet megvan, kikenjük a tepsit (vagy jénait), és alulra mehet a karikára vágott krumpli, egy kis só, rá a szintén felkarikázott tojás, virsli (én tettem bele egy kis maradék kolbászt is, ami volt a hűtőben), tejföl, darált húsos massza. Ezután újra krumpli, és attól függően, ki mekkora tepsibe rakja, annyi réteg.
  6. Mindenképpen legfölülre tegyük a krumplit, rá még egy nagy adag tejföl, és mehet a sütőbe. Nem kell lefedni, hiszen minden alapanyagunk főtt, csak össze kell egy kicsit sütni az ízeket. Én addig sütöttem, amíg szépen meg nem pirult a tejföl a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 79
össznézettség: 3 596
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott burgonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
sertészsír 3 ek
darált sertéshús 0.5 kg
burgonya 2.5 kg
főtt tojás 7 db
sűrített paradicsom 500 g
tejföl 300 ml
frankfurti virsli 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 teáskanál
szőlőcukor 1 késhegynyi