Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos tepsis krumpli

Darált húsos tepsis krumpli
Darált húsos tepsis krumpli
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem csináltam még ilyet, egyik este kitaláltam, hogy biztos finom lenne és másnap ebédre megcsináltam. Finom is lett :) Máskor is fogok még ilyet csinálni, közkívánatra. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk.
  2. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt. Bazsalikommal megszórjuk.
  3. A tetejére a maradék krumpliszeleteket rátesszük, alufóliával lefedjük, és egy órát sütjük (180-200 fokon).
  4. Kivesszük és levesszük róla az alufóliát. Tejfölt teszünk a tetejére, és visszatesszük negyed órára, kész is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 146 720
elküldve: 26
receptkönyvben: 835
elkészítve: 45/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Wiki90

Mióta szakács: 2012.10.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli darált hússal, tejszínes-húsos rakott krumpli, darált sertéshússal rakott burgonya

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

egeisaci
egeisaci Mon, 2016-08-15 12:19

Koszonom a receptet, mar tobbszor elkeszitettem:)Ajanlatos az orolt hust hagymaval elosutni.

Keresztesiné
Keresztesiné Sat, 2016-06-11 15:36

A krumplit meghámozzuk, előfőzzük sós vízben. A darálthúst egy nagy fej hagymával együtt, amit apró kockára összevágtunk, olajon, vagy zsíron megpároljuk puhára. Só, (esetleg vegeta, vagy mindkettő), bors, pici flekken fűszerkeverék, pici őrőlt köménymag és 1 tojás a végén, ha már puha és kihűlt. Egy kis őrőlt pirospaprika is mehet hozzá, hogy szebb színe legyen. Én 2 gerezd fokhagymát is teszek bele, mert akkor a legfinomabb a darálthús, ha úgy készítjük el, mint a kolbászhúst! Aztán már csak az a dolgom, hogy kizsírozzam, vagy olajozzam a jénai tálat, 1 sor karikára vágott, megfőtt burgonya, 1 sor darálthús, 2-3 evőlkanál tejfől a tetejére, majd megint burgonya és darálthús, 1-2 evőkanál tejfől, a tetejére burgonya. 1 nagy doboz tejfőllel, melybe teszek egy kis sót, meglocsolom a tetejét és trapista sajtot reszelek rá! Langyos sütőbe teszem, ha átmelegedett a jénai, feljebb veszem a gázt, kb. 170-180 fokra és addig sütöm, míg a sajt meg nem olvad a tetején és szép piros nem lesz. Lehetőleg a tálalás idejére legyen kész!

b-n
b-n Sat, 2016-01-23 14:36

Részemről pár fűszer még gazdagította, de elolvasva a reptet szinte bármit elbír még. Ez egy tényleg egyszerű és gyors kaja.

Agnesasszony46
Agnesasszony46 Sun, 2015-11-08 21:02

A darált húst én előtte egy fej apróra vágott hagymán elősütöm. Ha nyersen megtisztítjuk a burgonyát és egyben pár percig főzzük,hűtjük, szeleteljük, sokkal gyorsabban kész az étel. Mielőtt beteszem a sütőbe,a krumpli tetejére zsemlemorzsát szórók, így finom ropogós lesz sütés után.

merzsa
merzsa Fri, 2014-10-17 10:11

Tetszik a recept. A darált húst nyersen rétegezzük bele ? - szeretném elkészíteni

Keti27
Keti27 / Keti27 Sun, 2014-09-28 12:11

Jól hangzik a recept!
bár még nem készítettem el, de azt gondolom, hogy nem kell előfőzni a krumplit, mert sütés közben is kellőképpen megpuhul.

411
burgonya 8 db
darált pulykahús 50 dkg
főzőtejszín 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tejföl 150 g