Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos zöldbab

Darált húsos zöldbab
Darált húsos zöldbab
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik régi receptje, amit az egész család apraja-nagyja imád. Nem véletlenül :)

hozzávalók / 4 adag

Zöldbab pörkölt

Tejfölös habarás

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldbab pörkölt

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Erre kerül a darált hús, amit a fűszerek követnek: a só, a bors, a majoránna és a szárított zöldségkeverék.
  3. A fűszeres darált húst kb. negyed órát pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot és a fűszerpaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldbabos darált húst, és kis lángon készre főzzük.
  4. Amikor a zöldbab megfőtt, akkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, és jöhet a tejfölös habarás is.

Tejfölös habarás

  1. A tejfölt és a lisztet egy habverő segítségével simára keverjük.
  2. A zöldbabos pörkölt levéből egy keveset hozzáadunk, majd a kész pörkölttel elkeverjük.
  3. Kb. 5 percig főzzük még, amíg felforr és besűrűsödik. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 613
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Spicy Momma

Mióta szakács: 2016.02.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabos pörkölt, zöldbabpörkölt tejfölös habarással, darált húsos zöldbabpörkölt tejfölösen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

601
zöldbab 80 dkg
darált sertéshús 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 15 g
víz 3 dl
tejföl 350 g
finomliszt 4 evőkanál