Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos-zöldséges vagdalt

Darált húsos-zöldséges vagdalt
Darált húsos-zöldséges vagdalt
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a fasírozottat mindenki ismeri, de én kissé változtattam rajta, még a tavaly eltett zöldségeimből készítve.

hozzávalók / 6 adag

  • 80 dkg darált hús
  • 20 dkg pritaminpaprikás párizsi
  • 2 fej fokhagyma összezúzva
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • ízlés szerint só
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 1/2 mk őrölt köménymag
  • 1 csapott ek őrölt pirospaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 ek étolaj

Töltelékhez:

  • 2 szál megtisztított sárgarépa
  • 60 dkg fagyasztott cukorborsó
  • 10 dkg apró kockákra vagdalt sajt
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só
  • 2 ek zsír a tepsi kenéshez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, a pritaminpaprikás parizert belemorzsoljuk, ezzel együtt átgyúrjuk, majd félretesszük.
  2. Közben a tölteléknek való cukorborsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük.
  3. Leszűrjük és egy tálba öntjük, a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk, majd félretesszük.
  4. Egy tepsit kizsírozunk, és a darált húsos masszánk 3/4 részét a tepsibe egyenletesen belesimítjuk, erre egyenletesen elosztjuk a tölteléket is.
  5. Végül a maradék darált húsos masszával befedjük, és előmelegített sütőben 45  perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.
  6. Bármilyen savanyúval és körettel tálalhatjuk. (Én főtt, kissé olajban pirított krumplival tálaltam.)
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 240
elküldve: 4
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós-répás vagdalt, sárgarépás-cukorborsós vagdalt, pritaminpaprikás párizsis vagdalt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2013-04-28 22:43

Szia Éva-Anyóca!
Igen látod megint az elképzelésem váltottam valóra.
Nagyon örülök,hogy elnyerte tetszésed,és bizti vagyok benne el is készíted kis családodnak.
Köszönöm jó kivánságod szép késő estét,és örömteli új hetet kivánok.
S hamarosan új receptek érkeznek..

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-04-27 21:52

Ez oltari jol nez ki! Csak a problemam az, hogy ha en tepsis fasirozottat probalok sutni, kisul az osszes viz es az eredmeny egy nagyon szaraz, osszesult valami lesz. Valami tanacsot tudsz esetleg adni? Koszonom es szep vasarnapot!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sun, 2013-04-28 23:00

Szia!
Nézd meg a gyümölcsös fasírozottam receptjét az alapján készísd el, hagyd ki a gyümölcsöt és a virslit a többi hozzávalókat tedd bele. Biztosan sikered lessz,és ne kenődj el,hogy elsőre nem olyan mint enyém,de minél többször készíted tudni fogod.
Sok sikert kivánok hozzá..
Bizom benne,hogy sikerült segítségedre lennem..
Jó éjt kivánok és kellemes új hetet!
Üdv..Gabriella..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2013-04-27 17:40

Szia!
Nagyon szívesen,és biztos vagyok benne siker élményed lessz vele.
Nagyon finom és kiadós is,én a megadott tepsiben készítettem el,és bőven elég volt körettel együtt 8 személynek.
További szépnapot és kellemes hétvégét kivánok!
Üdv..Gabriella..