Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált paprika ahogy andi készíti

Darált paprika ahogy andi készíti
Darált paprika ahogy andi készíti
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a befőzés ideje, és gondoltam, én is feltöltök egy receptet. Habár ez olyan egyszerű, hogy a három lépés sok volt rá.:) Nagyon régi recept, még az anyukám is így tette el télire a nyári friss paprikát. Ételek ízesítésére nagyon jó, csak vigyázni kell vele, nem szabad sózni az ételt, mert elsózzuk. De vajas kenyérre kenve is nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A paprikát megtisztítjuk, megmossuk.

  2. Húsdarálón ledaráljuk, elkeverjük a sóval (1 kg paprikára 25 dkg só).

  3. Kisebb üvegekbe töltjük.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 96
össznézettség: 119 430
elküldve: 9
receptkönyvben: 182
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

andi969

Mióta szakács: 2012.08.24.
6 recept

egyéb elnevezések

paprikakrém házilag, házi darált paprika, piros paprika télire eltéve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andi969
andi969 / andi969 Fri, 2013-10-04 13:26

Hát igy,magában nem is lehet enni...ez inkább izesitésre való.De irtam,hogy sós lesz :)

sznil
sznil Sat, 2013-10-05 17:14

Nem önmagában ettem, hanem pörköltalaphoz adtam, a húst nem sóztam, mégis szó szerint ehetetlen lett. Kenyérre kenve már ki sem próbálom, annyira durván sós, hogy semmilyen ételbe nem lehet használni. A saját káromon tanulva jobban körülnéztem a neten, a Te recepted írta a legtöbb sót, az összes többi csak néhány kanállal. Ezek után inkább folyamatosan kóstolgatva fogom befőzni a paprikát, mivel egy kicsit sokba van a tanulópénz....

kobra
Kobra / kobra Sat, 2016-09-10 18:10

Ez a piros arany házi változata, ételízesítő. Egy-két kiskanálnyit kell beletenni belőle az ételekbe. Talán kissé eltúloztad a mennyiséget, nem?

andi969
andi969 / andi969 Thu, 2013-10-10 08:46

Sajnálom,hogy nem izlett. Nem tudom,mi van a neten,de megkerestem az eredeti receptet-Faragó Ilona A főzőkanáltól az estélyi ruháig, 1964 es kiadás.....az arányok egyeznek... még a vajas kenyeres részlet is benne van :)

Sz-es
BackerMan / Sz-es Tue, 2012-11-20 22:25

Szia! Tetszik a dolog és elfogom készíteni, de lenne egy kérdésem. 1 kg paprikából mekkora adag lesz? Az az egy üveg?

andi969
andi969 / andi969 Wed, 2012-11-21 09:32

Dehogy!Kicsi üvegekbe szoktam tenni(2.5 dcl) 5-6 üvegnyi jön ki belőle.A megbontott üveget a hűtőben tartom,mert nem kell sok belőle.De hamar elfogyik,főleg,hogy mindenbe teszek egy picit :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Wed, 2012-10-17 21:18

Köszönöm!!!!! Pont ezt kerestem!!!! :) Tavaly kaptam egy üveggel, és szinte mindenbe tettem belőle, mert nagyon finom. Ma vettem a piacon 2 kg pritamin paprikát. Szombaton megcsinálom! Ugye nem kell bele tartósítószer???? Ezzel a sóval eláll sokáig??? A választ előre is köszönöm!

andi969
andi969 / andi969 Mon, 2012-10-22 10:16

Tartósitószer nem kell bele,igy sem romlik meg.Csak vigyázni kell a sózással,mikor főzünk,mert elég sós!Örülök,hogy segithettem :)

simsi
simsi Sat, 2012-09-29 14:01

Nagyon tetszik a recept, egyszerű is, szeretném kipróbálni, de felmerült néhány kérdés:
Milyen paprikából készíted? Pritaminból, kápiából, vagy pirosra érett lecsópaprikából?
Az 1 kg az a ledarált paprikára vonatkozik?

andi969
andi969 / andi969 Sat, 2012-09-29 15:38

Mindig olyan paprikából készitem,amilyet pont veszek :)nem igazán számit,csak annyiban,hogy a húsosabb fajtából levesebb lesz a végeredmény :) Az eredeti recept szerint a darálatlan paprika van mérve,én kipróbáltam igy is, úgy is,mindkettő eláll egész télen.Ha a darált paprika kilójára számitjuk a 25 dkg sót,akkor nem annyira sós,de a biztonság kedvéért inkább sós legyen,mint romlott :)

andi969
andi969 / andi969 Sun, 2012-09-02 10:43

Nem,dehogy! A többi befőttel együtt a kamrában(enyémek a pincében,ki hol tartja őket...)

andi969
andi969 / andi969 Sat, 2012-09-01 12:26

Én köszönöm! Talán a legegyszerűbb,ami létezik és akár évekig is eláll.Még a nyáron is a tavalyit használtam...

21
pritaminpaprika 1 kg
25 dkg