Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darálthús alapú pizza

Darálthús alapú pizza
Darálthús alapú pizza
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A liszt kiváltására és a hús, mint feltét helyettesítésére kiválóan alkalmas pizza receptet találtam ki :-) Nagyon finomra sikeredett. Egy kicsi pizza bőven elég főétkezésre. Ha még kisebbeket csinálunk, akkor előételnek is kiváló, vagy vendégvárónak.

hozzávalók / 3 adag

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzaalap

  1. A vöröshagymát érdemes pici olívaolajon, sóval megpárolni és az üveges vöröshagymához adni a piros paprikát (én most kihagytam, mert nagyon éhes voltam már). A darált húshoz adjuk az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a túrót, a tojást, a fekete borsot és jól összegyurmázzuk. Sózzuk meg még egy picit, mert úgy jó (túró miatt is kell még egy kis só).
  2. Amint összedolgoztuk az egyveleget, akkor a sütőpapírral kibélelt tepsibe csinálunk három db kisebb pizzakört. (Vagy akkora pizzaalapokat csináljunk, amihez kedvünk van.) Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 40 perc alatt megsütjük. Mielőtt majdnem kész, kivesszük és rátesszük a feltétet (mindent halmozhatunk a pizzaalapra, amit szeretünk).

Ketchup helyett

  1. Mivel nem szeretem a ketchupot, így én gyártottam helyette mást. Természetesen, aki szereti a ketchupot, ezt a részt kihagyhatja.
  2. Két db paradicsomot felkockázunk, teszünk hozzá krémsajtot, egy pici sót, borsot és zabpelyhet (hogy felszívja a paradicsom levét és ne áztassa el a pizzánkat), aztán turmixoljuk össze. Kész is!

Feltét

  1. Természetesen ez szabadon variálható. Az én javaslatom alapján a kész pizzaalapra teszünk egy adag ketchup helyettesítőt (vagy ketchupot), rá spenótot, rá paradicsomkarikákat, majd mozzarellát, újhagymát és legvégül sok-sok reszelt sajtot.
  2. A feltét pizzára helyezése után tegyük vissza a sütőbe a pizzákat és süssük készre. Én már csak a pizza tetejét grilleztem, hogy szépen megbarnuljon a teteje és a spenót összeessen. Kb. 10 perc alatt készen is van a pizza.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 726
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lisztmentes pizza húsból, darált pulykahúsos pizza spenóttal, nagyon húsos pizza

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mosita
mosita Tue, 2016-04-19 11:13

Kedves PeZsuRi! nagyon tetszik a recept. az lenne a kérdésem, hogy a túrót lehet helyettesíteni valami mással?
köszönöm

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Wed, 2016-04-20 04:53

Örülök, hogy tetszik. Úgy gondolom, hogy a túró abszolút nem fontos. Helyette lehet használni összetört tofut, levétől kinyomkodott, lereszelt cukkinit, tököt (egy picit besózom előtte és utána könnyű kinyomkodni). Azért jó valami a tésztába, ami lazítja, de nem szükségszerű. Jó étvágyat!
(Krémsajt is jó lehet.)

388
darált pulykahús 300 g
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
zabpehelyliszt 30 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
sovány túró 130 g
paradicsom 2 közepes db
krémsajt 40 g
zabpehely 20 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
spenót 40 g
újhagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
trappista sajt 40 g
mozzarella 30 g