Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darálthúsos - zöldséges milánói csirkemájjal

Darálthúsos - zöldséges milánói csirkemájjal
Darálthúsos - zöldséges milánói csirkemájjal
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megmaradt csirkemájat szerettem volna a milánóival kombinálni, és tésztával tálalni. Az eredmény sikerült, és elfogyott az étel:-) Ennyi a történetem:-)))

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Nagyon finom bor, finom házi szörp. Sok-sok reszelt sajt:-)))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a felkarikázott pórét és a finomra vágot fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a darált húst, és néhányszor megkeverve, fedő alatt fehéredésig pirítjuk, ételízesítővel, őrölt borssal ízesítjük.
  2. Beletesszük a paradicsomokat, a kicsire vágott kaliforniai paprikát, az őrölt pirospaprikát, a szeletelt gombát, a finomra vágott  zöldfűszereket, a felkarikázott répát és zöldséget, a szárított fűszereket, kevés vizet, és fedő alatt főzzük kb. 40 percig. Kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és ha puha, beletesszük a félbevágott csirkemájakat, amivel még kb. 15 percig összerottyantjuk, óvatosan keverve. Újra megkóstoljuk, és ha ízre finom, puha is, kikapcsoljuk a gázt alatta.
  3. Forrásban lévő, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsurgatjuk.
  4. Tálaljuk a darálthúsos-zöldséges-zöldfűszeres-csirkemájas bolognait a tésztával, sajttal és friss zöldségekkel .
     
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 469
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagyományos milánói csirkemájjal, csirkemájas- darálthúsos milánói

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

895
darált sertéshús 40 dkg
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 kk
konzerv paradicsom 40 dkg
gombakonzerv 40 dkg
rozmaring 1 tk
oregánó 2 tk
kakukkfű 1 tk
bazsalikom 2 tk
zellerlevél 2 db
petrezselyem 1 csokor
fehérrépa 3 db
sárgarépa 4 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
víz 3 dl
csirkemáj 500 g
tészta 500 g
víz 2 l
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 1 db