Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darasterc

Darasterc
Darasterc
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kompóttal szeretem a legjobban, fiaim lekvárral, férjem savanyúsággal fogyasztja.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje.
  2. A darát egy magas falú lábosban bő zsiradékon megpirítjuk, levesszük a tűzről (különben kifröcsög), és beleöntjük a krumplit. Elkeverjük, és burgonyatörővel összetörjük.
  3. Öntünk alá még egy kis zsiradékot, és lepirítjuk. (Legegyszerűbb teflon bevonatú lábosban.)
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 982
elküldve: 1
receptkönyvben: 209
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darás dödölle, dödölle búzadarából, dödölle darával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyuka54
anyuka54 Mon, 2014-06-09 10:08

Isteni lehet,de azért kíváncsi lennék a kalória tartalmára. :-)

mamec
mamec Mon, 2014-06-09 00:42

Minden étel amihez tört burgonyát kell használni öreg krumplival készül. Az új krumpli nem lesz kásás ha összetörjük.
Egyébként ezt az ételt külön-külön ismertem : piritott gríz - ami édes és ganca vagy dödöle - ami sós.

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2014-06-08 15:44

Szia! Látod ezen még nem gondolkodtam, de én még újkrumpliból nem csináltam. Üdv:Helga

t.variam
t.variam Sun, 2014-06-08 14:40

Mennyiben tér el az íze a klasszikus dödöllétől? (liszt, krumpli) Önálló ízvilág? Köretként is használod?

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2014-06-08 15:40

Szia! Teljesen más az íze, mint a lisztes változatnak. Mi főételként fogyasztjuk, köretnek még nem próbáltam. Üdv:Helga

Tövismami
Tövismami / Tövismami Thu, 2013-06-06 11:06

Nagyon tetszik ez a recept. Köszönöm, hogy leirtad, el is fogom készíteni. Csak elöbb leugrom krumpliért.

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2013-06-13 18:34

Szia Tövismami! Szívesen, kíváncsi vagyok, hogy sikerült! Üdv: Helga

pitzburg
p2 / pitzburg Thu, 2013-04-04 12:48

A krumplivizet akkor nem is kell leönteni? Érdekes recept lehet, de mivel imádom a pirított darát, ki szeretném próbálni :)

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2013-04-04 17:01

Szia Pitzburg! A krumplit a vízzel együtt öntjük a darára, attól lesz puha. Üdv: Helga

664
burgonya 80 dkg
búzadara 400 g
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint