Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daratorta csokikrémmel alaprecept

Daratorta csokikrémmel alaprecept
Daratorta csokikrémmel alaprecept
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkor a Zalában tanult szilvás málét almával készítettem el, de túl sokáig volt a sütőben, ráadásul légkeveréses módban, száraz lett. Most egy kicsit szépíteni szerettem volna, ezért tortaformában sütöttem. Mivel nem volt itthon gyümölcs, és a nagyfiú különben is kijelentette, hogy az almát nem szereti - eddig szerette... - hát csokikrémet tettem rá. Finom lett, lefényképeztem. Lehet bármilyen sűrű tejbedarából készíteni, akár tejbegrízből vagy tejberizsből. Tehetünk rá bármilyen pudingot. Mivel a pudingpor alapja a keményítő, én most ezt használtam, mert éppen volt itthon, de kell hozzá vaníliaaroma is, különben nem lesz "pudingíze". Ha módunk van rá, megkenhetjük a tésztát lekvárral, vagy megpakolhatjuk gyümölccsel, az oldalát is bevonhatjuk valamivel, tehetünk rá tejszínhabot, díszíthetjük színes gyümölcsökkel, kompóttal, mandulával, dióval.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Egyszerű, finom, mutatós. Ha kukoricadarát használunk, gluténmentes diétába való, ha cukor helyett fruktózt, cukormentes diétába is mehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát a tej nagyobb részébe beleöntjük.
  2. A többi hozzávalót jól összekeverjük.
  3. Összeöntjük az egészet, összedolgozzuk. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
  4. Kivajazunk, vagy olajjal megkenünk egy kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  5. Kicsit hűljön, a forma oldalát levesszük, a tésztát kiborítjuk arra a tálra, amelyen tálalni fogjuk a tortát.
  6. Ha szeretjük, a tészta tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, vagy kirakjuk leszárogatott idénygyümölcs darabokkal.
  7. A tésztára ismét rákapcsoljuk a forma oldalát.
  8. Elkészítjük a krémet. A lábasban odatesszük a tej háromnegyedét.
  9. A keményítőt vagy a pudingport simára keverjük a maradék tej felében.
  10. A maradék tej másik felében elkeverjük a kakaóport és az édesítőt.
  11. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük előbb a kakaós édes tejet, és jól elkeverjük. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
  12. Ismét felforraljuk a tejet, a keményítős/pudingporos tejet ismét megkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez, és folytonos keverés mellett felforraljuk.
  13. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a rumot/likőrt, vagy az aromát/aromákat.
  14. A tésztára ráöntjük a krémet, a tortaforma oldala adja meg a torta alakját.
  15. Picit hagyjuk hűlni, óvatosan lekapcsoljuk a tortaforma karikáját, bevonhatjuk a torta oldalát, és díszíthetjük a tetejét.
  16. Egy éjszakára tegyük hideg helyre.
  17. Kivesszük, díszítjük, tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 639
elküldve: 8
receptkönyvben: 252
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

musicus2

Mióta szakács: 2012.08.19.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

daratorta, csokis daratorta, tejbepapitorta, kukoricadara torta, csokis kukoricadara torta, tejberizs torta, tejbegríz torta, málétorta, prószatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2014-09-20 21:32

Érdekel a recept és a végeredmény, biztosan elkészítem,köszönöm és én is mentettem!
Üdvözlettel,helena26

361
kukoricadara 500 g
tej 6 dl
tojás 2 db
vaj 5 dkg
cukor 1 teáskanál
1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
vaj 1 ek
lekvár/ dzsem 2 ek
tej 7 dl
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
cukor 1 ek
étkezési keményítő 50 g
rum 3 ek
mandula 3 dkg
habtejszín 2 dl