Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázscsípés

Darázscsípés
Darázscsípés
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy téli délután barátokat vártunk vendégségbe, ekkor született ez a fenséges süti. Azon nyomban, frissen betöltve, az utolsó morzsáig elfogyott.
Nekünk legjobban frissen ízlett.....mmmhhhhhh :).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A máz elkészítéséhez: 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 10 dkg mandulaszeleteket, 2 ek mézet és 3 ek tejet felfőzzük, és kihűtjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk 1 csésze (1,5-2 dl) cukros tejben.
  3. Kidagasztjuk a tésztát: 50 dkg lisztet, csöpp sót, 10 dkg cukrot, 6 dkg vajat, 1 tojássárgát és a felfuttatott élesztőt tejjel gép segítségével kidagasztjuk.
  4. Kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe tesszük a megkelt tésztát.
  6. Tetejére rákenjük a mandulás mázt.
  7. Megsütjük (kb.40 perc). Ha sütés közben eseleg nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarhatjuk.
  8. Miután kihűlt a tészta, félbevágjuk, és betöltjük a krémmel (Felverünk 2 dl tejszínt a habfixálóval, 10 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral. A 2 csomag főzés nélküli vaníliapudingot 5 dl tejjel kikeverjük, és összeforgatjuk a felvert tejszínnel).
  9. A tetejét egyből 16 szeletre vaghatjuk, hogy a puha krémet ne nyomjuk ki, amikor betöltve szeleteljük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 711
elküldve: 3
receptkönyvben: 488
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-mandulás kelt tészta, krémmel töltött torta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blazsanna
Blazsanna Sun, 2012-09-16 18:25

Isteni finom! Ma készítettem el és nem tudtam megállni, megkóstoltam most egy szeletet frissen. Annyi változást eszközöltem csak rajta, hogy mivel nem volt tejszín, a krémet vajjal kevertem ki. A tejszínnel biztosan könnyebb krémet kapok, de így is remek volt! A mézes jelleget erősítendő tettem a krémbe egy kis mézet is, természetesen a cukoradagot csökkentve. A tetején lévő rétegről meg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ha ebből állna csak az édesség, nekem az is jó lenne. Köszönöm a receptet!!

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-09-16 19:34

Kedves Blazsanna!
Örülök, hogy kiprobaltad es izlik a süti! Tejszinnel kikeverve persze könnyebb a krem, mint vajjal, de ugy se lehetett rossz. A tetejen levö mezes-ropogos-mandulaert nalunk is "harc" ment :)

Mariann1978
Mariann1978 Sun, 2011-09-25 13:14

Szia Szteri!
Azt szeretném megkérdezni, hogy főzős pudingot lehet-e bele használni, mert nekem most csak az van?

szteri
szteri / szteri Sun, 2011-09-25 20:10

Szia Mariann1978!

Igen, fözös pundingot is lehet hasznalni, mar keszitettem azzal is.

jajoneb
jajoneb Sun, 2011-04-10 08:51

Szia Szteri!

Tegnap megsütöttem ezt a kalácsot, tényleg hatalmas és fini lett. Bár lehet, hogy én kicsit túlsütöttem, nem írtál időt és az enyém barnább lett. Eszembe nem jutott volna, hogy kelt tésztát kombináljak krémmel, de jó párosítás.
Köszi a receptet, szakácskönyvemben van, többször fogom készíteni.

szteri
szteri / szteri Sun, 2011-04-10 11:11

Szia Jajoneb!
Örülök nagyon, hogy sikerült a süti :))
En 40 percet sütöttem, a kep bal also sarkaban ott is van az idö, es a vege fele letakartam alufoliaval, mert nekem is kicsit barnult. Multkor sima tepsiben keszitettem, ugy nem lett ilyen hatalmas, es teglalap alakura vagtam.
szteri

Kat
Kat Thu, 2011-04-07 08:54

Kedves Szteri!

Hát ez borzasztóan finom lehet! Muszály leszek kipróbálni egyszer, ezért el is mentem. Köszönet a receptért! Üdv.: Kata

szteri
szteri / szteri Thu, 2011-04-07 09:17

Kedves Kata!

Örülök, hogy megtetszett a Darazscsipesem!! :))
Szep napot Neked,

Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-20 12:03

Húúú, ez nagyon jól néz ki... És most csoroghat a nyálam, míg meg nem sütöm:)
Jól sejtem, hogy ez egy pihe-puha süti? Azok a kedvenceim... Puha tészta selymes krémmel:)

szteri
szteri / szteri Sun, 2011-02-20 11:51

Köszönöm! :)
Tortaformaban keszitettem, ezert lett ilyen hatalmas :)) szteri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-02-19 22:55

Hát nagyra dagadt ez a csípés, de amilyen nagy, olyan szép, és annyira tuti finom is lehet.Köszi szépen:-))) Ilyen csípést bármikor,...:-)) Éva-Anyóca

1057
finomliszt 50 dkg
tej 1.5 dl
élesztő 20 g
1 csipet
cukor 10 dkg
vaj 6 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
mandula 10 dkg
tej 3 ek
méz 2 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag