Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázsfészek 2.

Darázsfészek 2.
Darázsfészek 2.
100 perc / előkészület: 45 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kismama-barátnőknek készült, karácsonyi meglepetésként, az almáspite-koktél mellé:-).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatáshoz

  • 10 dkg vaj (olvasztott)

A locsoláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben, teáskanálnyi cukorral elkeverjük az élesztőport. Félretesszük pár percre.
  2. A meglangyosított lisztet keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a csipet sót, a felfutott élesztőt, a tojássárgákat, a maradék cukrot, tejet és a kihűlt olvasztott vajat. Lágy, selymes tésztává gyúrjuk (vagy gyúratjuk a robotgép dagasztókarjával).
  3. Olvasztott vajjal vékonyan kikent tálba megforgatjuk a tésztabucit, és letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd kinyújtjuk 40 x 50 cm-es téglalappá. Megkenjük olvasztott vajjal.
  5. A töltelékhez a diót (szárazon felhevített serpenyőben) illatosra pirítjuk, majd a cukorral durvára őröljük. Hozzákeverjük a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait.
  6. A kinyújtott tésztát egyenletesen meghintjük a cukros dióval.
  7. Feltekerjük és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
  8. Egy 24 (vagy 26) cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk, meghintünk zsemlemorzsával és ebbe rakosgatjuk az előzetesen olvasztott vajba mártott tekercsszeleteket, vágási felületükkel vízszintesen. Két sort tudunk majd így kirakni.
  9. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, így sütjük 20 percig, majd mérsékeljük a hőt 175 fokra és további 30-35 percig sütjük. Közben néha ránézünk, és ha túlságosan elkezdene pirulni a darázsfészek teteje, alufóliával letakarjuk.
  10. A locsoláshoz a tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a rumot. A kész süteményt meglocsoljuk vele.
  11. Miután beszívta a rumos tejet, langyosan tálalhatjuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 31 412
elküldve: 12
receptkönyvben: 525
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szupisüti
szupisüti Mon, 2018-04-02 17:36

Ez egy szuper recept. Már többedik alkalommal sütöm meg , az egész család imádja.
Köszi Petra

741
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 3.5 dl
tojássárgája 2 db
cukor 6 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
dió 15 dkg
cukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vanília 1 db
vaj 2 ek
vaj 10 dkg
tej 1 dl
cukor 5 dkg
rum 0.25 dl