Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázsfészek Nomitól

Darázsfészek Nomitól
Darázsfészek Nomitól
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem egy finom darázsfészek receptet, olyat amilyet a Nagymamám sütött, és rátaláltam erre.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a kiskanál cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztből a tojássárgákkal, kevés sóval és az élesztővel finom tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk (téglalap alakúra).
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a diót, majd a tésztára kenjük, és felcsavarjuk.
  3. A rúdból 3 cm vastag szeleteket vágunk, és kivajazott tepsibe egymástól ujjnyi távolságra tesszük. Kb. még fél órát kelni hagyjuk, majd a sütőbe tesszük.
  4. Szép barnapirosra sütjük, rálocsoljuk a vaníliás-cukros tejet, majd néhány percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tejet felissza.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 118 282
elküldve: 58
receptkönyvben: 883
elkészítve: 43/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Nomika

Mióta szakács: 2012.12.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós csiga, diós tekercs, diós kelt tészta, édes csiga dióval töltve

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

divica
divica Fri, 2016-12-16 10:41

Nagyon jól sikerült, kicsit több tejjel. 10 dk fehérliszt helyett teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet tettem. A tojásfehérjék túrósrétesbe kerültek. :)

PALZSOBI
PALZSOBI Sat, 2014-04-19 19:04

Az lenne a kérdésem, hogy ebből kb. hány darab tekercs lesz?

divica
divica Fri, 2016-12-16 10:46

15 db szép nagy csiga. De ha jobban kinyújtjuk a tésztát, több kisebb lesz belőle.

tinci30
tinci30 Sat, 2014-01-11 22:52

Sziasztok!Jó a süti,mamám sokat sütött nekem gyerekkoromban de sajna az ő receptjét soha nem fogom megkapni mert kedves családtagok....na mindegy....szóval a recept szupi de valóban kell hozzá több tej.Én 15 percet sütöttem,amig ép hogy színe lett,aztán rázuttsintottama tejet és még 3 perc a sütöben,aztán ott hagytam meghülni.TÖKÉLETES LETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Légkeveréses sütöben sütöttem.

Boszi63
Boszi63 Sun, 2014-01-05 13:01

Kimértem én is mindent pontosan...és nekem is kemény lett a tészta,öntöttem hozzá még kb 1,5 dl tejet,és így jó lett....most kel szépen :)

Hissy71
Hissy71 Sat, 2013-11-02 17:26

Nem értem, mindenkinek sikerült, de én épp most gyúrom be a tésztát és nagyon száraz. Már nagyon kemény a tészta, de még mindig van az edény alján liszt. Pedig kimértem mindent pontosan. Mi lehet a baj? Vagy ilyennek kell lennie a tésztának?

nomika
Nomika / nomika Sun, 2014-05-04 15:06

Nem kell kemény legyen a tészta, nem tudom, hogy mi lehet az ok. Egy kis tejjel próbáld meg fellazítani, hátha helyre jön. Talán a liszt miatt történhetett, nem mindegyik liszt fajta egyforma.

ágnes112
ágnes112 Mon, 2013-10-07 18:55

köszi a receptet ! Megsütöttem és isteni lett. Hétvégén készithetem a következő adagot,mart az uncsik megrendelték

kocsyzsuzsi
kocsyzsuzsi Mon, 2013-04-01 11:00

Éppen folyamatban van az elkészítése és felmerült egy kérdés: Mi lesz a fehérjékkel?

nomika
Nomika / nomika Mon, 2013-04-01 13:56

Ehhez a sütihez nem kell tojásfehérje, abból pl én egy habot szoktam csinálni gyümölccsel, vagy egy kis porcukorral habcsókot sütök belőle.

kocsyzsuzsi
kocsyzsuzsi Mon, 2013-04-01 14:16

Köszi. Közben elkészült a süti. Finom lett, csak sok töltelék kifolyt a tepsi aljára. A készítés közben értekeztem anyukámmal, aki úgy ismeri a receptet, hogy a vaj a tésztájába kell és tojásfehérje hab dióval és cukorral a tésztára. Talán szerencsésebb úgy, azt gondolom akkor nem folyna ki a töltelék. Vagy én voltam béna és nektek nem folyik ki? :))

Fetema
Fetema Wed, 2017-04-12 15:43

Én úgy érzem az a habtekercs receptje. Elég sokat készítek darázsfészket ( sajnos szerintem soha nem lesz olyan , mint anyukámé volt - bár a lányaim nem így gondolják :) ) A vajas krémmel kell megkenni a tésztát , felsodorjuk, daraboljuk, stb. Kellően kizsírozott tepsiben sütöm, amikor szinesedik a teteje meglocsolom a felforralt cukros tejjel, jó bőven. Van, hogy kicsit bővebben sikerül , és egy sűrű karamelles szósz marad a tepsiben a zugokban. Na azért harc van :) A habos diós kenés a habtekercs receptje, és az is nagggyon finom. Főleg ünnepi sütéskor, mikor kimarad egy csomó fehérje. :) Jó étvágyat és kellemes sütést mindenkinek.

nomika
Nomika / nomika Mon, 2013-04-01 22:04

Próbáld ki legközelebb ahogy anyukád mondta, nekem nem szokott kifolyni a töltelék...

ricky57
ricky57 Sat, 2013-03-30 11:01

Érdekes ez a recept .Én ugyanígy készítem már 30 éve.Hogy anno kitől tanultam már nem emlékszem,de nagyon finom,és a férjem kedvenc sütije.

saksa
saksa Tue, 2012-12-25 19:55

Megsutöttem ,håt nagyon fincsi lett....a baratommal egyfojtåban råjårtunk:D kelttesztånak ez lesz az alapom tutira :) köszike !

nomika
Nomika / nomika Sat, 2012-12-08 18:46

Igen, az én családomnak is nagyon ízlett, nagyon hamar elpusztították. Anyukám megjegyezte, hogy ez finomabb, mint a Nagymamámé :)

1238
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
élesztő 3 dkg
tej 2 dl
cukor 0.5 teáskanál
1 csipet
dió 15 dkg
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag