Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázsfészek Olgi konyhájából

Darázsfészek Olgi konyhájából
Darázsfészek Olgi konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik barátnőmnél voltam, és előtte kinyitva  egy nagyon régi szakácskönyvet láttam (1958). Belelapoztam, és ezt a receptet találtam.

Nekivágtam, és megsütöttem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, 7 tojásárgájával, sóval, kis tejben áztatott élesztővel, 3 dkg porcukorral, kb. 2,5 dl tejjel tésztát gyúrunk.
  2. Jól kidolgozzuk, és fél óráig meleg helyen pihentetjük.
  3. Amíg pihen, addig elkészítjük a krémet.
  4. 20 dkg vajat vagy margarint habosra keverjük a porcukorral és a darált mandulával vagy dióval.
  5. A tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és megkenjük egészében a  masszával.
  6. Feltekerjük, és vízbe mártott késsel kisujjnyi vastagságura szeleteljük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán, és megkelesztjük.
  8. Amikor félig megsült, az enyhén cukros tejjel meglocsoljuk, és tovább sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 334
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós csiga, mandulás csiga, édes csiga

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2012-02-08 09:26

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.07. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

neni
neni Mon, 2012-02-06 19:53

A 1/2 kg liszthez én biztosan nem tennék 7 tojás sárgáját!

1012
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 7 db
1 csipet
élesztő 3 dkg
tej 2.5 dl
vaj 20 dkg
mandula 20 dkg
porcukor 23 dkg
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál