Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darázsfészek pekándióval

Darázsfészek pekándióval
Darázsfészek pekándióval
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiegyeznék vele, ha életem végéig minden nap ezt enném reggelire.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzákeverünk egy teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk, amíg felfut.
  2. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, egy csipet sót és tojássárgáját, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Mehet egy konyharuha a tetejére, és egy órán át kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen a tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amekkorára bírjuk.
  4. Megkenjük puha vajjal, megszórjuk a cukorral, majd a darált dióval. Itt nem kell ragaszkodni az előírt mennyiségekhez, annyit kenünk és szórunk rá, amennyit nem szégyenlünk!
  5. Feltekerjük a tésztát, és 15-20 darabra vágjuk. Kivajazott tortaformában szépen elegyengetjük, aztán mehet 180 fokra, 35-40 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 863
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós csigatorta, diós csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

702
tej 250 ml
friss élesztő 25 g
nádcukor 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
1 csipet
tojássárgája 2 db
vaj 120 g
nádcukor 5 ek
pekándió 150 g