Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyakocka

Datolyakocka
Datolyakocka
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tesómnak akartam valamit névnapjára, és mivel szereti a datolyát, ezt sütöttem ki neki.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A datolyákat kimagozzuk, és apróra vágjuk, majd összekeverjük a tojássárgákkal, a mandulával, a zsemlemorzsával, a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tejjel.
  2. A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral sűrű krémmé keverjük. (Elektromos habverő erősen ajánlott!) Ha ez megvan, a krémet a masszával összedolgozzuk, és kivajazott királytorta formába simítjuk. 
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, ha kész, a formában hagyjuk picit hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük.
  4. Az étcsokoládét megolvasztjuk, pici tejjel összekeverjük, rákenjük a süteményre, majd villával átlósan hullámokat rajzolunk rá. Felvágjuk 8 db kockára és mindegyik közepére 1-1 fél szem datolyát helyezünk merőlegesen a hullámokra.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x13 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 788
elküldve: 4
receptkönyvben: 136
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

datolyatorta csokimázzal, datolyás sütemény, datolyás-csokis süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-31 10:04

Elkészült e szép Húsvét alkalmából, köszönöm szépen, illatos és megkóstoltuk, nagyon fincsi.:)

Szép, Áldott, Húsvétot kívánok!

Éva-Anyóca

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2013-03-31 11:23

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen, én is kívánok Neked és családodnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó pihenést! :)
Nagyon örülök, hogy ízlik a sütemény! :)
Samiya

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-09-15 21:38

Szia, Samiya ez biztos nyero, szeretem a datolyat es a mandulat is, es delutan a kavehoz mi nagyjabol ilyen sutiket eszunk...a tesztajaba meg belekepzelek egy kis csokicsipset a datolya melle, mert telhetetlen vagyok...:) betervezve hetfore. Koszi, Eva

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-09-17 10:24

Szia Éva!
:) A telhetetlenség nem mindig baj! :) Majd írd meg, hogy ízlett! Kellemes délutáni kávézást! :)
Samiya

1602
datolya 20 dkg
mandula 20 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
porcukor 10 dkg
tej 5 ek
fahéj 1 kk
tojás 2 db
sütőpor 0.5 kk
vaníliás cukor 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 1 ek
étcsokoládé 6 dkg
tej 3 ek
datolya 4 db