Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás amarántkása

Datolyás amarántkása
Datolyás amarántkása
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Trendmánia recept. Nagyon tápláló, egészséges és finom :) 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 600 ml vaníliás rizstejet felforraljuk az amaránttal, majd kis lángon, lefedve kb. 40 percig főzzük.
  2. A datolyát kimagozzuk, felaprítjuk. A maradék rizstejjel, a sóval és fahéjjal egy turmixgépbe helyezzük, és addig turmixoljuk, amíg egy viszonylag sima masszát kapunk.
  3. 10 perccel a főzés vége előtt a zabpelyhet az amaránthoz adjuk, és rendszeres kevergetés mellett jól összefőzzük.
  4. Az almát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük.
  5. Az elkészült amarántkását 2 (vagy 4, attól függ mekkora a tálka) tálkába szedjük, megöntözzük a datolyás szósszal, rátesszük a reszelt almát, megszórjuk a mandulával, és ízlés szerint esetleg fahéjjal.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 385
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
34 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
mikor: mindig, reggeli
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

amarántmálé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

755
rizstej 660 ml
puffasztott amarant 60 g
datolya 30 g
1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
zabpehely 60 g
alma 1 közepes db
mandulapehely 10 dkg