Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás-fügés mennyei manna

Datolyás-fügés mennyei manna
Datolyás-fügés mennyei manna
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Epresen olvastam ehhez hasonló receptet, de nem mascarponésat. A habcsókos dolog nagyon megtetszett. A fügét, meg datolyát nagyon szeretem, azonkívül, hogy mindig megbízható az ízük. Gondoltam, azért kicsit nem árt megbolondítani, ekkor jött a barackpálinka. A mézet a gyümölcsökhöz valónak találtam, no meg a habcsók miatt több cukrot sem akartam már a krémbe. Nagyon finom lett a barátnőim szerint :).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagy előnye, hogy előző nap elé lehet készíteni. Téli, kora tavaszi kényeztető édesség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fügéket datolyákat felaprítjuk. Minden pohár részére félreteszünk egy szelet fügét és egy egész datolyát dísznek. Beáztatjuk 1 dl barackpálinkába.
  2. A mascarpone-t kikeverjük a fél dl barackpálinkával és a mézzel. Hűtőbe tesszük, és legalább fél napig érleljük. (előző nap meg lehet csinálni)
  3. Habcsókot vagy sütünk, vagy készen vesszük. Egy ruha közt összetörjük darabosra.
  4. Tálalás előtt a mascarpone-ba keverjük a gyümölcsöket és az összetört habcsókot, valamint a tejszínhab felét. Poharakba adagoljuk, tetejét tejszínhabbal díszítjük, rátesszük a fügeszeletet és az egész datolyát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 137
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nekemannyima

Mióta szakács: 2010.10.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter, újév
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

datolyás-fügés krémes kehely, datolyás-fügés pohárkrém barackpálinkával megbolondítva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Mon, 2012-03-19 15:47

Le sem merem írni, mert szinte minden alkotóelemét kicseréltem, de a szükség törvényt bont. Az ötletet ez a recept adta, de azzal készült, ami itthon volt.
Volt a kamrában bontott zacsikban aszalt szilva, aszalt barack, aszalt dinnye. Ezeket daraboltam fel.
Nem volt habcsók, csak pár babapiskóta, ezeket tördeltem fel. S nem volt barackpálinka sem, csak vodka. A többi az stimmel.
A férjem most kanalazta be, s azt mondta, nagyon finom volt, olyan pikánssá tette az alkohol.
Csak azért írtam be, hogy a recept alkalmas variálásra, s finom is. Köszi.:)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Mon, 2012-03-19 17:36

egészségére:)))jól tetted, hogy variáltad:))nagyon szeretem az aszalt gyümiket,főleg a háziakat!!!a habcsók azért pótolhatatlan kalória szempontjából:))

412
füge 200 g
datolya 200 g
mascarpone 250 g
pálinka 1.5 dl
méz 2 ek
tejszínhab 4 ek
habcsók 8 db