Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Debreceni burgonyatál

Debreceni burgonyatál
Debreceni burgonyatál
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Recept újságot szoktam venni, abban volt benne ez az étel kombináció. Nem egy nyári fogás, de képes voltam ebben a legnagyobb hőségben elkészíteni, mert épp ez tetszett meg. Az biztos, hogy nagyon laktató.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kis kockákra szeletelünk két fej vöröshagymát. Ezt a két összevágott hagymát a szalonna zsírján megpároljuk (pörcöt benne hagyjuk).
  2. Hozzáadjuk egészben a debrecenit, felengedjük két deciliter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük: Pirospaprika, só, bors.
  3. Megpucoljuk a burgonyát, kockákra vágjuk, és kisütjük olajban.
  4. Felkockázzuk a debrecenit, majd visszatesszük a szaftba, és még egy kicsit sütjük lefedve.
  5. Megtisztítjuk a maradék hagymát, karikákra vágjuk, megforgatjuk a lisztben, és kisütjük az olajban.
  6. Lecsepegtetjük az olajat a krumpliról és a hagymáról is, majd a szaftos debrecenivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 481
elküldve: 5
receptkönyvben: 132
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos krumplis egytál, krumplis egytálétel debrecenivel, debrecenis krumpliegytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeag
Sz. Ági / szeag Thu, 2012-07-12 09:58

Kösz a receptet, nem gond, hogy nem kimondottan nyári étel. Az én férjem nyáron is csak ilyeneket enne, csak semmi lecsó, meg tökfőzelék...

1764
debreceni kolbász 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 50 dkg
finomliszt 25 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl