Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Debreceni mézes sütemény

Debreceni mézes sütemény
Debreceni mézes sütemény
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori kedves emlékeim között van ez a süti. Nagyon sokáig kerestem a receptjét és végre rátaláltam a Prima Konyha Magazin 2005-ös egyik számában. Annyit változtattam rajta, hogy az 5 dkg dió helyett én a dupláját teszem a tetejére. Elronthatatlan sütemény, kezdőknek is ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást és a porcukrot habosra keverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos mézet és a felvert tojást.
  3. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk. (kb. 2-3 cm vastagságban terüljön el benne)
  4. A tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg. Egy kicsit nyomkodjuk is  bele.
  5. Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. (20-25 perc)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 64 109
elküldve: 26
receptkönyvben: 533
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes sütemény, omlós mézes sütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somogyka123
somogyka123 Sat, 2013-10-26 08:43

Szia!
Mekkora tepsiben sütötted?
Másik kérdésem: a 4dl méz kb hány evőkanálnak felelhet meg? :-)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2013-10-27 07:56

Szia! Nem tudom, hogy 4 dl méz mennyi lehet evőkanálban számolva. A tepsi mérete kb. 25*30-as volt. De lehet ennél egy kicsit nagyobb is, mert úgy is kellően magas lesz. Üdv Kiki

Arianne113
Csillus / Arianne113 Tue, 2011-06-07 21:59

Ma csináltam hozzá vaniliasodót... hát megkockáztatom, jobb mintha aranygaluskát ennék! Még tegnap eltettem zacskóba, de sütőpapírostul együtt, és ma jó puha maradt.
Szerintem tökéletes recept, már érdeklődtek is utána más oldalon :)
Köszönöm:)

Arianne113
Csillus / Arianne113 Mon, 2011-06-06 21:01

Hogy lehet ilyet írni hogy ez a sütemény ilyen meg olyan rossz...???!!!!
Kedves hozzászóló legközelebb tartsd meg a véleményed magadnak, mert erre senki sem kíváncsi!

Egyébként most lett kész a süti, szerintem isteni finom, párom szeriint meg ebből holnapra nem marad egy morzsa sem..:D
Ha mégis maradna akkor majd elteszem én is zacskóba hogy ne keményedjen meg.

Szerintem Nagyon finom megy a recetpkönyvembe!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-22 07:34

Sziasztok!
Nekem ez a recept egy régi süteményes könyvben van meg,címe ( A mi süteményes könyvünk )
Totál egyezik minden benne egyetlen eltéréssel,hogy a tésztánkat fél óráig kell keverni,recept szerint.De én minimum negyed órát kevergetem,fakanállal mert ez egy sűrűbb állagú tészta lesz,( szinte hólyagosra ) Lényeg az hogy levegős legyen valamennyire a tészta.Ez lehet a titka.
Én többször készítettem és jó lett állagra,ízre mindenhogyan,még pár nap múlva is ugyanolyan puha,én tepsiben hagyva zacskóban tárolom.Érdemes kipróbálni.
Sok sikert hozzá.

ariel76
ariel76 / ariel76 Wed, 2010-03-24 14:38

Sziasztok
Ne haragudjatok, hogy bele szólok. De ha túl száraz valakinek öntse le egy kis vanilia öntettel.
Jóbban fog csúszni és az ízét sem rontja el.
üdv ariel76

zsildabil
zsildabil Wed, 2010-01-27 15:32

sziasztok,bocsi hogy beleszólok, nekem van egy hasonló mézes receptem, szintén ősrégi,szerintem tuti jó, azt hittem először, hogy ugyanaz, de megnéztem:az 4 tojást, 20 dkg porcukrot, 26 dkg réteslisztet. 10 dkg vágott diót, kis fahéjat, szegfúszeget, fél csomag sütőport és 6 evőkanál olvasztott mézet ír, lassú sütéssel én 20 percig sütöttem légkeverésesben 180 fokon.Régi családi recept, nekem csak azóta sikerül, mióta új, légkeveréses a sütőm, mert eredetileg 1 ótát kéne sütni.Bocsi, hogy leírtam, üdv:Zsildabil

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-15 16:38

fuh,szornyu ez a sutemény...nagyon rossz....nem ajanlom senkinek h megprobalja megsutni,mer nem fog sikerulni...fuuj

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-01-09 19:50

Én most csináltam meg a süit, frissen is száraz és morzsálódik. Gyönyörúen megnőtt, csak kísérő nélkül nem megy le. Én hiányoltam belőle a zsiradékot (vaj, margarin, olaj), nem lehet, hogy kimaradt véletlenül?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2009-01-11 15:22

Egy kicsit tényleg morzsálódik, de nem kell bele vaj leellenőriztem. Hasonlóan a piskótához ez sem az a könnyen csúszós sütemény, bár nálunk a gyerkőcöknél nem okozott gondot.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-01-11 15:31

Én is rákerestem a neten, máshol se írnak bele zsiradékot. Zacskóba téve kicsit megpuhult... Lehet azért legközelebb löttyintek bele egy kis olajat, hátha :-)

Azért lassan, de elfogy, bár úgy tűnik nem lesz a család kedvence.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2008-09-24 08:02

Szia Ancsi!
Biztos nem rontottad el, ha sütés után finom volt. Az tény, hogy másnapra már nem olyan mint "újkorában" de ne szabad, hogy sokkal keményebb legyen. Lehet, hogy nem volt légmentesen lezárva. Próbáld meg belerakni egy zacskóba.Remélhetőleg puhább lesz.!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-09-24 07:12

Szia Kiki!

Lehet, hogy nekem mégis sikerült elrontanom... :( Amikor kész lett, nagyon finom, omlós volt, de reggelre a fólia ellenére kőkemény lett. Reménykedhetek, hogy a méz miatt még visszapuhul vagy valamit nagyon elszúrtam? Pedig mindent a leírtak szerint csináltam.

848
tojás 4 db
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 50 dkg
méz 4 dl
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
dió 10 dkg