Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Debreceni tésztában

Debreceni tésztában
Debreceni tésztában
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelire, vacsorára ajánlom húsevőknek. Azért kedvelem, mert nem macerás.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 150 g liszt
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 3 dl tej

A feltét:

  • 1 ek zsír
  • 6 debreceni/ kis fűszeres kolbász
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit kikeverjük mixerrel.
  2. Zsírt forrósítunk serpenyőben úgy, hogy füstöljön, beletesszük a kolbikákat, állandó forgatás mellett kb. 10 percig sütjük.
  3. Zsírozott tepsibe öntjük a tésztát, ráhelyezzük a debrecenit, mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. A tészta dagadjon meg ropogósra.
  4. Frissen, forrón tálaljuk.
  5. Illik hozzá a savanyú káposzta és mártások is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 29×19 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 851
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilapipacs

Mióta szakács: 2012.07.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

debreceni kolbász tésztában sütve, sült kolbászos tészta, tésztában sült kolbász

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2013-05-16 15:42

Ez ISTENI lehet! Köszönet a receptért! Jön a 3 napos hosszú hétvége, biztos, hogy kipróbálom! Még egyszer köszönet! Szép napocskát! :)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-05-16 08:47

Ötletes, szerintem zöldségekkel is működne, ha azokat fűszerezzük...lehet, hogy átvariálom, köszönöm az ötletet! Üdv, Torma :)

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2013-05-18 07:27

Kedves Torma, milyen zöldségekre gondoltál??
Lehetne egyberakmi a Debrecenivel, vagy külön gondoltad?
Köszi a választ előre is.

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-05-18 11:33

Szia anyanéna! Persze, lehet a Debrecenivel is... a húsok mindig ízesebbek :) Ha ebbe beledobunk darabolt zöldséget, akkor ízesíteni kell elõtte. Gomba az jó húspótló (és jó kalóriacsökkentõ), de ízesíteni kell. Amit most gondolok, hogy hagymán-fokhagymán-olajon hirtelen megpirítanék szeletelt gombát (erdei jobb!), kis káposztát, répát (mehet más is bele: brokkoli, karfiol, ami épp otthon van). Só, bors, chili (ha szeretjük), egy marék vagdalt zöldfûszer (petri, bazsa, snidling, ami van), aztán belenyomkodni a tésztába. Én a tésztát valószínû gazdagítanám egy kis túróval, szerecsendióval izesítve....Na, ez már egy új reci; de nem baj, így inspiráljuk egymást :)))
Üdv, kellemes hétvégét, Torma :)

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Thu, 2013-05-16 16:55

Kedves Torma!

Tetszik, hogy beindítottam a fantáziád.
:-)
Személy szerint nem próbáltam zöldségekkel -ugyan látok benne fantáziát.
Elmeséled milyen lesz/lett?

Üdvözlettel:
G.