Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dédike hecsedli tortája

Dédike hecsedli tortája
Dédike hecsedli tortája
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma már nincs divatja, nem egy reformrecept. Nagymamám egyik klasszikusa, borzasztóan finom, az ember szinte összeragad tőle olyan tömény. Feledhetetlen! Azért lettem szakács, hogy többek között ezt is megosszam. Sajnos nincs kép arról, amit még ő alkotott. Kicsit egyszerűbben készítem, de ezt csak a Nagynéném fájlalta, kaptam is tőle egy 20 cm-es tortaformát hozzá...

hozzávalók / 12 adag

torlalap

tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

torlalap

  1. A vajat habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a porcukrot, elkeverjük, majd a dióval és liszttel jól összedolgozzuk.
  2. 6 lapot sütünk, tűpróbával ellenőrizzük (Dédike kerek tortaformában készítette laponként, én tepsiben szétterítem, és melegen késsel elvágva lapokra szedem. Mea culpa. Ráadásul a képen látható tortában csalás történt, mert csak 4 lap van.)

krém

  1. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman összedolgozzuk a hecsedlilekvárral és a tejföllel. (Az őszinteség kedvéért: én szeretem jó krémesen, ezért még egy fehérjével és egy-egy kanál lekvárral, tejföllel megtoldom. Dédikéé szebb volt, nem volt ilyen levegős a teteje, csak nincs fotóm róla.)

befejező műveletek

  1. Laponként rétegezve megkenjük, majd a tetején, oldalán elsimítjuk a krémet.
  2. Hidegre tesszük, egy napig állni hagyjuk.
  3. Tálalás előtt hecsedlilekvárral vagy tejszínhabbal díszíthetjük. Vékony szeletekre vágva, tejszínhabbal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hild Csorba Bernadett

Mióta szakács: 2019.12.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csipkebogyós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 25 dkg
dió 25 dkg
tojásfehérje 2 db
porcukor 3 ek
csipkebogyó lekvár 4 ek
tejföl 4 ek
tejszínhab 2 ek