Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Deep dish pizza

Deep dish pizza
Deep dish pizza
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először Chicago-ban találkoztam a helyi olaszok által oly' nagyra becsült deep dish pizzával, ami teljesen más, mint a vékonytésztás-fajta, amit mi nápolyiként, ők New York-stílusként emlegetnek.

Sajtimádó lévén egyből beleszerettem ebbe a pizzamonstrumba, melynek legnagyobb része sajtból áll, de persze további feltétekkel bőven meg lehet variálni. Szóval egyértelmű volt, hogy hazatérvén megpróbálok valami hasonlót "kotyvasztani", hogy ne kelljen megint Chicago-ig repülni, ha hasonlót szeretnénk enni. Könnyítésként itthon is találtam egy éttermet, ahol már lehet kapni, szerencsére segítettek ők is egy kicsit, hogyan tudom majdnem ugyanazt az ízélményt elérni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Paradicsomszósz

Feltétek (összesen 1,2 kg sajt)

ajánlat

Vigyázat, nagyon-nagyon laktató! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Ez a tésztamennyiség 2 db 2-3 személyes deep dish pizzához elegendő.
  2. Összegyúrjuk az összes hozzávalót, és 15-20 percen keresztül dagasztjuk a tésztát.
  3. 4 részre osztjuk a tésztát, melyből 2 db centinél nem vastagabb, kb. 35 centi átmérőjű kört és 2 db hajszálvékonyra nyújtott kb. 28 cm átmérőjű kör alakú lapot nyújtunk belőle (az előbbi lesz a pizza alapja, utóbbi a feltétek tetejére egy záróréteg).
  4. Az alapnak való tésztát belehelyezzük egy magas falú vasedénybe vagy egy 25-28 centis tortaformába. Fontos, hogy legalább 5 centi magas legyen az edény fala. A tésztából jusson az edény falára is, ez fogja megtartani a sajtot és a feltéteket!
  5. Az így kapott tésztatálba halmozzuk a feltéteket: először a sajtot terítjük szét a tésztán, majd rászórjuk a vékony szeletekre vágott egyéb feltéteket, mint pl. szalámi, zöld paprika, kukorica. A feltétek tetejére fektetjük a vékony, záró tésztalapot, majd azon terítjük szét a paradicsomszószt. Ha olyan feltétet használunk, ami a sütés során jellemzően vizet enged (pl. gomba), akkor azt a paradicsomszósz tetejére helyezzük.
  6. Az így összeállított pizzapitét tegyük a sütőbe 220 fokra, és 30 percig süssük.

Paradicsomszósz

  1. A hozzávalókat egy fazékban összekeverjük, felforraljuk, majd forralás után alacsony fokozaton főzzük még 20 percig.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 450
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Amerikából jöttem

Mióta szakács: 2019.04.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizzapite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilonaandracek57
ilonaandracek57 Wed, 2019-07-10 17:05

Most tervezem elkészíteni, de van egy sanda gyanúm, hogy a cukor mennyisége téves. Feltehetőleg 15 g és nem 15 dkg!

1292
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 20 dkg
cukor 15 g
10 g
instant élesztő 7 g
burgonyapehely 50 g
olívaolaj 20 g
víz 4.6 dl
konzerv paradicsom 800 g
20 g
bors 0 ízlés szerint
oregánó 4 g
bazsalikom 5 g
fokhagyma 3 gerezd
cukor 20 g
olívaolaj 20 g
mozzarella 0.8 kg
cheddar sajt 0.4 kg
zöldpaprika 2 közepes db
paprikás szalámi 20 dkg
gomba 25 dkg