Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dekoratív epertorta

Dekoratív epertorta
Dekoratív epertorta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnak készítettem Anyák napjára ezt a tortát. Mindenkinek nagyon ízlett, pillanatok alatt el is fogyott.:)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta:

  • 7 db tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 1 cs eper ízű puding
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 5 dl Hulala habtejszín

Díszítéshez:

  • fél kg eper
  • 24 db babapiskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját krémesre kavarjuk a 7 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd felváltva a liszttel a sárgájához keverjük.
  2. Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük a masszát. (Én 35x35 cm-es gáztepsiben csináltam.) Ha elkészült a piskóta, rácsra borítjuk, és megvárjuk, míg kihűl. Ezután 4 egyenlő részre vágjuk, egyenlő téglalapokat kapjunk.
  3. Elkészítjük a krémet. A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot (én 3 evőkanállal tettem bele, de ízlés szerint mehet bele több is), majd a tejet, és megfőzzük. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, addig felverjük a habtejszínt. Mikor már kihűlt a puding, a habot beleforgatjuk.
  4. Összeállítjuk a tortát, a lapokat megkenjük a krémmel úgy, hogy kívülre is jusson.
  5. A babapiskótát végigrakosgatjuk az oldalán, majd az epret ráborítjuk a tetejére, hogy mindenhova jusson.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 215
elküldve: 12
receptkönyvben: 143
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

csokibogyó

Mióta szakács: 2012.02.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos epertorta, epres piskótatorta, anyák napi torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!