Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül

Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül
Dekoratív, finomságokkal töltött torta sütés nélkül
55 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekek és felnőttek kedvence......ezt én gyerekeknek készítettem meglepinek - hogy hol, miért, ez maradjon a gyerekek és az én titkom :)...........ebből kifolyólag, ez nagyobb mennyiség, bár több tagú családban bőven elfogy, hiszen hűtőben több napig semmi baja nem lesz, ráadásul fergetegesen finom, a külleme is csábító :)..........szokták mondani, a gyermekek a legnagyobb kritikusok......nos, nagyon-nagyon ízlett nekik, a duplája is elfogyott volna :), s a szülők kérték a receptet, mivel a gyerekek örömmel mesélték otthon, mivel leptem meg őket, s kérték szüleiket, készítsenek nekik ilyet :)..........azt hiszem, ennél többet nem is kell írnom róla...........szerintem a kép is beszédes :)...........nem nehéz elkészíteni - leírni sokkal nehezebb volt :) -, talán a piskótakeretnél kell egy kicsit nagyobb türelem, de megoldható :)............érdemes "eltenni", mert akár szülinapokra, akár ünnepi alkalmakra is kiváló, megállja helyét ez a finomság :).........arányosan lehet csökkenteni a méretet, illetve a mennyiséget.......természetesen már készítettem ilyet, a mi kedvencünk is, nem utolsó sorban saját ötletelés után született :).......

hozzávalók / 12 adag

alap+rétegezés

krém

mártogatás

tetejére

ajánlat

Ehhez most én egy újdonságot kaptam, nem kifejezetten piskótatallér a neve, hanem "Kakaós kerekpiskóta" - a fehér, sima is ugyanez, melyek tartósítószert nem tartalmaznak! Diszkréten ízesítettek - narancs, földimogyoró, diófélék - melyek plusz finom ízt adnak a sütihez! Természetesen a hagyományos piskótatallér is jó, én is készítettem már ebből is!

Ha marad ki a mártogatós csokis tejből, azt felhasználhatjuk a tetejére készülő csokoládé felolvasztásához!

A banán nem barnul meg, mert azonnal krém veszi körül - tudvalévő, a banán a levegőtől barnul, de így el van zárva tőle!

Tudom, a tejszínbe sokan nem tesznek fixálót, de én igen, biztos, ami biztos alapon, ártani nem árt! Megjártam már, így mindig teszek bele!

A piskóták között - keret - lehet szeletelni szépen - egyesével vagy kettesével! A megadott személyek számát - "hány főre" - , csak tetszőlegesen írtam be....attól függ, hány fő és hány szeletet eszik belőle! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először az 1,2 liter tejből a pudingporokkal megfőzzük a pudingot a szokásos módon, hagyjuk kihűlni, miközben időnként megkavarjuk.
  2. Miközben hűl a puding, 2 dl tejben a feldarabolt 10 dkg étcsokoládét és 10 dkg tejcsokoládét állandó kevergetés mellett, felolvasztjuk, hozzáadjuk a 2 cs. vaníliás cukrot. Ha felolvadt, a maradék 2 dl tejet is hozzáöntjük, jól elkavarjuk, hagyjuk hűlni. Ha túl sűrű lenne a mártogatásnál, adjunk még hozzá felforralt tejet.
  3. Amikor a pudingunk kihűlt, a meghámozott, feldarabolt – én félbevágtam, majd így felkarikáztam – banánokat elkeverjük a pudingban, hozzáadjuk a habfixálóval kemény habbá vert 4 dl tejszínt, óvatosan egyneművé kavarjuk, miközben a zselatinfixet is beleszórjuk.
  4. Ekkor jöhet az összeállítás. Ennél van a trükk, hogyan lehet körberakni a piskótákat, hogy össze is álljon! Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformának a perem részét ráhelyezzük egy megfelelő nagyságú süteményes tálra, belül, az aljához – ahol találkozik a keret és a tál – körbekenünk a krémből, ebbe fognak először beleállni a csokoládéba mártott piskóták.
  5. Tehát: A babapiskóta nem cukros felét – én olyan babapiskótából készítettem, aminek az egyik fele cukrozott, így szebb, mutatósabb is – belemártjuk a csokis tejbe, nem áztatjuk el, s körberakjuk a krémbe a tortaperemet belül, szépen sorba, hogy a csokis fele befelé nézzen.
  6. Ezután jöhet a rétegezés! Az alját mindenképpen a csokis tejbe mártott babapiskótából rakjuk ki, rá a krémből, melyet teljesen a körberakott piskótáig simítsunk ki, hogy majd jól összefogja az egész tortánkat! A további rétegezést addig végezzük, míg el nem fogynak az anyagok, s olyan sorrendben végezzük a csokis tejbe mártott piskóták és tallérok váltakoztatását, ahogyan akarjuk!
  7. Ha ezzel megvagyunk, a 10 dkg étcsokoládét és vaníliás cukrokat felolvasztjuk állandó kavargatás mellett a másfél dl tejben, majd ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert 2 dl tejszínhez adjuk, összevegyítjük őket, rákenjük a tortánk tetejére, de olyan kissé borzasra.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük lefedve, s tálalás előtt levesszük a tortaforma peremét, a tetejét pedig színes dekorcukorral megszórjuk, s szépen lehet is szeletelni.
  9. Nekem háromféle volt, így szép színes, mutatós lett! Érdemes menteni, mert akár szülinapra, ünnepnapra sem utolsó torta, ezen alkalmakkor is megállja a helyét! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 490
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Dekoratív, finomságokkal töltött, mennyei torta - sütés nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

753
babapiskóta 40 dkg
piskótatallér 40 dkg
vaníliás pudingpor 3 csomag
tej 1.2 l
cukor 9 ek
banán 5 nagy db
habtejszín 400 ml
habfixáló 2 csomag
zselatinfix 1 csomag
tej 4 dl
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 10 dkg
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
dekorgyöngy 3 ek