Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dél tiroli marhapörkölt

Dél tiroli marhapörkölt
Dél tiroli marhapörkölt
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízesíthetjük kevés erős paprikával is. Tálaljuk tésztával, zsemlegombóccal vagy polentával és egy finom zöldsalátával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A húst az olajban adagonként körbepirítjuk, kivesszük. A hagymát a visszamaradt pecsenyezsírban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a húst és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk a paprikával, jól elkeverjük.
  3. Felöntjük a borral és az ecettel, hagyjuk elfőni. Sóval fűszerezzük, majd hozzáöntjük a levest és a babérlevelet. Felfőzzük, lefedve kb. 90 percig főzzük, míg a hús puha. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés levest.
  4. A fokhagymát a köménnyel és a majoránnával apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a citromhéjat. A fűszerkeveréket tálalás előtt a pörkölthöz keverjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 161
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros marhapörkölt, olasz marhapörkölt, fűszeres marhapörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
vöröshagyma 800 g
marhahús 1000 g
sertészsír 4 ek
sűrített paradicsom 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
vörösbor 150 ml
fehérborecet 2 ek
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
marha alaplé 300 ml
fokhagyma 2 gerezd
köménymag 1 teáskanál
majoranna 0.5 teáskanál
citromhéj 0.5 tk