Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Déli tőkegombával töltött édesburgonya

Déli tőkegombával töltött édesburgonya
Déli tőkegombával töltött édesburgonya
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a különleges, gyönyörű, sötétbarna csokoládészínű kis kalapkájú termesztett gomba valami csudafinom, ezért érdemes minden zamatát kiélvezni! Remélem, sokszor fogunk még találkozni vele az üzletek polcain, és ne ijedjünk meg, mert elkészítése semmilyen más szaktudást nem igényel. Bátran kísérletezzünk vele!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyákat alufóliába tesszük, és sütőben 1 óra alatt puhára sütjük.
  2. Mikor puha, kicsomagoljuk, de nem hámozzuk, hanem a tetején megbontjuk a héját, és kereszt alakban bevágjuk.
  3. A déli tőkegombát leöblítjük, és zöld fűszerekkel együtt kevés olajon megpároljuk pár perc alatt.
  4. Az édesburgonyában egy kis mélyedést készítünk, és megtöltjük a párolt gombával.
  5. Azonnal fogyasztjuk!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 491
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
115 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

gombával töltött batáta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

90
gomba 300 g
édesburgonya 2 db
zöldfűszer 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek