Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Deresi zabkenyér

Deresi zabkenyér
Deresi zabkenyér
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezúton is szeretném megköszönni a testvéremnek, hogy megmutatta nekem a Trónok harca elnevezésű sorozatot. Az első perctől fogva nagy rajongója vagyok. Úgy gondoltam, hogy a zabkenyerem tökéletesen illene a Stark család asztalára, ahol arra vár, hogy a gyerekek elfogyasszák uzsonna gyanánt.

A Deresi zabkenyér nagyon puha és könnyű. A kenyér sülése közben konyhánkat mennyei vajas illat lengi be.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a forró vizet, a juharszirupot és a vajdarabokat. Szépen elkeverjük. Majd hozzáöntjük a zabpelyhet, és 30 percig hagyjuk állni.
  2. Ezt követően - a keverék még mindig meleg tapintású - hozzáadjuk az élesztőt, és 15 percig hagyjuk pihenni, hogy az élesztő felfusson.
  3. Amikor az élesztőnk feljött, a keverékhez adjuk a sót és fokozatosan a lisztet. Elkezdjük dagasztani a tésztát - ha szükséges, még adunk hozzá lisztet. Amikor a tészta már nem tapad a tál oldalára és a kezünkre sem annyira, akkor kitesszük egy meglisztezett deszkára, és ott gyúrjuk tovább. Amikor a tészta már szép sima és hólyagos, cipót formázunk belőle, és megkenjük a tetejét az olvasztott vajjal, így nem fog megszáradni a teteje a kelesztés alatt.
  4. A tésztát alufóliával és egy konyharuhával takarjuk le, és hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjon. Amikor a tészta a kétszeresére dagadt, újra átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. A tetejét újra megkenjük a maradék olvasztott vajjal, és három helyen bemetsszük, végezetül meghintjük egy marék zabpehellyel. Újra lefedjük, és ismételten pihentetjük, amíg a kétszeresére nem dagad.
  5. A sütőt 176 fokra melegítjük elő. A kenyerünket 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  6. A formában hagyjuk kihűlni, csak ezt követően vesszük ki és szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 176°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

zabpelyhes kenyér, vajas vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

791
víz 480 ml
juharszirup 120 ml
margarin 2 ek
zabpehely 100 g
friss élesztő 25 g
finomliszt 600 g
margarin 1 ek
2 teáskanál
zabpehely 2 ek