Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Desszertgolyók rumtopfból

Desszertgolyók rumtopfból
Desszertgolyók rumtopfból
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha az ember lánya volt olyan gondos a nyáron, hogy rumtopfba gyűjtögette a gyümölcsöket (én szóltam!), akkor most pár perc alatt isteni desszertet kreálhat belőle.

hozzávalók / 4 adag

A desszertgolyókhoz

A rumtopfhoz

ajánlat

Ha véletlenül mégsem lenne otthon rumtopf (jövőre ilyen hibát már nem szabad véteni!), akkor előbb egy éjszakán át rumban kell áztatni a gyümölcsöt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát és a csokit külön-külön lereszeljük.
  2. A rumtopfból gyümölcsöket teszünk egy szitára, lecsurgatjuk a levét.
  3. A vajat a piskóta-reszelékkel összemorzsoljuk.
  4. A csokireszelék kétharmadával és a cukorral összegyúrjuk, a rumtopf levéből annyit adunk hozzá, hogy jól összeálljon a massza.
  5. Diónyi darabot szaggatunk, tenyerünkön ellapítjuk, és egy szem meggyet, cseresznyét, málnát vagy 3 szem ribizlit teszünk a közepébe.
  6. Golyót formálunk belőle, és a maradék csokireszelékben meghempergetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 759
elküldve: 2
receptkönyvben: 335
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

babapiskótás-rumos gyümölcsös golyók, rumos gyümölcsös-csokoládés golyók

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Petra Lászlóné
Petra Lászlóné Sat, 2012-04-14 20:30

Elnézésedet kérem, utolsó kérdésem. Ezt télire hogy tudom eltenni? Kell szalicil, vagy valami hozzá? Írd le légy szives a receptet. Ez volt az utolsó kérdésem.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2012-09-19 15:14

Ildikó!
Zseniális ez az ötlet! Biztos kipróbálom, ha megbontjuk majd az üveget, mert a levéből mindig marad akkora is, mikor a gyümölcs már rég elfogyott. Hajni

Karikriszti
Karikriszti Fri, 2012-04-13 22:25

A rumtopfban idény gyümölcsöket kezdünk rétegezve lerakni, olyan sorrendben, ahogy érnek. A rétegek közé cukrot hintünk és rummal meglocsoljuk, majd lefedve várja a következő gyümölcsöt. Tehát kezdődik az eperrel....
Ez egy többnyire barna színű kerámia edény. Aztán lehet, hogy a gyakorlottabb háziasszonyok további foogásokat tudnak elárulni. Nagy Lajosné Krisztina

Piroska58
Piroska58 Wed, 2010-02-10 09:29

Kedves Ildikó! Mivel nagyon kedvelem az új dolgokat és persze mint minden új,ez is kihívás a számomra.Az idén megpróbálkozom ezzel a finomsággal! Remélem nem feledkezem meg a kezdésről! Üdv. Piroska / A Rumtopf-ra gondoltam. /

1240
babapiskóta 16 db
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
eper 10 dkg
cukor 10 dkg
rum 600 ml
cseresznye 10 dkg
meggy 10 dkg
sárgabarack 10 dkg
alma 10 közepes db