Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus almatorta

Diabetikus almatorta
Diabetikus almatorta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyszüleim sajnos cukorbetegek, ezért bármilyen családi rendezvény van, mindig készítek olyat, amiből ők is ehetnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tojást 5 szem porrá tört édítőszerrel kikeverjük robotgéppel.

  2. Hozzákeverjük a megolvasztott margarint, a lisztet, a sütőport, a 2 evőkanál fahéjat és a sót.

  3. Egy kivajazott gyümölcstortaformába simítjuk, és 180 fokon 5-10 percig sütjük, amíg szépen megpirul.

  4. Ha kész, kifordítjuk a formából, és hűlni hagyjuk.

  5. Közben a pudingport a maradék porrá zúzott édesítőszerrel és ízlés szerint mért almás italporral összekeverjük, 3 dl tejjel elkeverjük, majd sűrűre főzzük.

  6. A pudingot a torta mélyedésébe öntjük, esztétikusan rápakoljuk a vékony szeletekre vágott almát, és hűtőbe tesszük.

  7. Ha kihűlt, elkészítjük a zselatint, és beborítjuk vele. (Előtte szórhatunk rá még egy kis fahéjat.)


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 653
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dőrike

Mióta szakács: 2011.10.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

apple cake, fahéjas almatorta, cukormentes gyümölcstorta almával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

457
tojás 3 db
édesítőszer 10 db
sütőpor 1 kk
1 csipet
finomliszt 10 evőkanál
margarin 8 dkg
fahéj 2 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
alma 1 közepes db
gyümölcsízű italpor 1 tasak
zselatin 10 g