Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus joghurttorta

Diabetikus joghurttorta
Diabetikus joghurttorta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nehéznek tűnik, de mégsem az. Leírni hosszabb, mint elkészíteni ezt a nagyszerű tortát. Az eredeti recept Farkas Vilmostól van, azt alakítottam át epres diabetikussá. Érdemes belevágni, mert rendkívül finom!

Több diétás receptet is találsz a weboldalamon.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a sütőporral vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
  2. A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír), és előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  3. Csíkos piskóta elkészítése: A vajat a xilittel keverjük habosra, majd keverjük bele a tojásokat. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet. A bekevert anyagból kb. egy evőkanálnyit vegyünk ki, és keverjük bele a kakaóport. A kakaós piskótát tegyük sütőpapírra, és mintázzuk meg, majd kenjük rá a fehér piskótát. Az egész ne legyen vastagabb 3-4 mm-nél.
  4. 180 C-fokon süssük meg, kb 15 perc alatt, ne pirítsuk.
  5. Besamell elkészítése: A keményítőt egy kevés tejjel feloldjuk. A többi alapanyagot összeforraljuk, és a keményítős résszel besűrítjük.
  6. Eperszósz elkészítése: Az epret és az édesítőket összeturmixoljuk, majd miután felforraltuk, még öt percig sűrítjük, és belekeverjük a citromlevet. Jégágyon hűtjük.
  7. Torta betöltése: kb. 300 g besamel alap, 375 g joghurt, 400 g felvert tejszínhab, 2 citrom leve, 1 kis csomag zselatin.
  8. A csíkos piskótát méretre vágjuk, és a tortagyűrű oldalához helyezzük, a kerek piskóta széléből picit lefaragunk, és a tortakarika aljára helyezzük.
  9. A zselatint kicsi vízzel felolvasztjuk.
  10. A besamelt csomómentesre keverjük, belekeverjük a joghurtot és a citromleveket, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Belekeverjük a zselatin ¾ részét, a többit félretesszük.
  11. A bekevert krémnek kivesszük az egyharmadát, és hozzákeverjük az eperszószt (az eperszószból is tegyünk félre egy-két evőkanálnyit a díszítéshez), valamint a félretett zselatint.
  12. A két krémmel márványosan betöltjük a tortát. A tetejét a maradék eperszósszal díszítjük.
  13. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 588
elküldve: 4
receptkönyvben: 147
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eva Szabo

Mióta szakács: 2013.08.09.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta, márványos joghurttorta, cukormentes joghurttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

248
tojás 4 db
xilit 4 ek
diabetikus liszt 9 dkg
sütőpor 1 teáskanál
víz 1 evőkanál
tojás 2 db
xilit 2 ek
diabetikus liszt 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 1 dkg
tej 200 ml
étkezési keményítő 25 g
stevia por 1 teáskanál
vaj 15 g
eper 400 g
stevia por 1 késhegynyi
citromlé 1 citromból nyert
joghurt 375 g
habtejszín 400 g
zselatin 1 ek
citromlé 1 citromból nyert