Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus túrós pite

Diabetikus túrós pite
Diabetikus túrós pite
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence a túrós pite. Nagymamám nagyon sokszor készítette, de ő kelt tésztából. Gondoltam egyet, és én is sütöttem, de diabetikus formában, hogy a kisfiam is ehessen belőle. Porcukorral se szórtam meg természetesen. Nagyon ízletesre sikerült!
Nekem 24db lett. 1 db = 15 g CH

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A túrótöltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrom,és hűtőben pihentetem.
  2. Megfelezem, lisztezett deszkán kinyújtom az egyik darabot egy közepes tepsi nagyságúra, amit előtte bevajaztam, és kiliszteztem.
  3. Beleteszem a tésztát, meghintem zsemlemorzsával, majd a túrótölteléket rárakom, és elsimítom.
  4. A tészta másik felét kinyújtom, a tetejére teszem, széleit összenyomkodom. A tetejét villával megszúrkálom, és megsütöm.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 450
elküldve: 5
receptkönyvben: 235
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kováts Gáborné

Mióta szakács: 2010.11.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós pite cukorbetegeknek, túrós süti diabetikusan, cukormentes túrós sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2015-04-21 21:22

Nagyon jól le lehet csökkenteni a CH-ot, ha a tésztánál a liszt felét túróra cseréled. Évek óta így sütöm, nagyon finom. A tésztánál a cukrot lecserélheted édesítőszerre, csak a túróba szoktam fruktózt tenni. Zsuzsa

ribizli555
ribizli555 Sun, 2015-03-29 16:23

A gyümölcscukor az egyik legmagasabb cukortartamú édesítő. Cukorbetegeknek nem ajánlom. A liszt még megdobja az össz. szénhidrátot.

zs58
zs58 Sat, 2014-06-07 06:08

A cukrát tényleg nem,de a szénhidrátot igen megdobta. Úgyhogy marad a tönkölyliszt.

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2010-11-20 06:35

szia, nekem is pont ez lenne a kerdesem: eleg, ha csak a cukrot csereled le, a lisztet nem kell? Az ugyanolyan szenhidrat, mint a cukor.

gabanyu
Kováts Gáborné / gabanyu Sun, 2010-11-21 16:46

Természetes egészségesebb,ha 1/3 tönköly vagy teljes kiőrlésű liszt,a többi meg sima.
Én ezt sima lisztből készítettem. Szerencsére a cukrát nem dobta meg.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-19 18:52

Nagyon köszönöm Neked ezt a receptet. Sajnos 2.gyermekemmel terhességi cukros lettem, és szülés óta sem állt még vissza. Ha a fiad is cukorbeteg akkor pontosan tudod mivel is jár ez. Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a liszt az sima búzaliszt vagy egyéb? Sajna nálam a finom búzaliszt is nagyon dobja a cukromat, ezért ami viszonylag bevállt az a fehér tönköly, és a teljes kiőrlésűek. Még a graham liszt sem az igazi. :o( Ha vannak még ilyen jó kis receptjeid, akkor ugye teszel még föl? :o)
Még egyszer köszönet érte!
Üdv: Rita!

896
finomliszt 30 dkg
vaj 12 dkg
gyümölcscukor 8 dkg
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 2 ek
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
gyümölcscukor 8 dkg
tejföl 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag