Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diák tészta gazdagon

Diák tészta gazdagon
Diák tészta gazdagon
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztát a nagylányom készítette először, mikor egyetemista lett. Azóta a család nőtagjainak kedvence, de a fiúk is szívesen fogyasztják. Csak a hozzávalók (hús, bacon)  mennyiségén változtattam - növeltem, és a tejszínt tettem hozzá pluszként.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kezdőknek is érdemes kipróbálni. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető hétköznapi ebéd, vagy vacsora lehet. Talán langyosan, mikor minden szoszojót :) magába szívott a tészta, még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának feltesszük a vizet, sót és étolajat teszünk hozzá (én így szoktam, hogy ne tapadjon össze), ha felforrt, a tésztát al dante (fogkeményre) főzzük.
  2. Közben a megtisztítjuk a hagymákat, felaprózzuk.
  3. Kis kockára vágjuk a bacont, lereszeljük a sajtot.
  4. Serpenyőben, kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát.
  5. Rátesszük a bacont, és ha üvegesedik hozzáadjuk a darált húst is.
  6. Együtt sütjük és közben fűszerezzük sóval, borssal, esetleg ételízesítővel. Így készre sütjük.
  7. Eközben a tejföllel elkeverjük a zúzott fokhagymát és a kukoricát.
  8. Ha minden kész, egy nagy tálban összekeverjük a főtt leszűrt tésztát, a húst és a tejfölös motyót :)
  9. Egy kivajazott (nagyobb) jénai/tűzálló edénybe tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel.
  10. A tetejét megszórjuk a sajttal (ha valaki nem szereti a füstölt ízt, más sajtot is használhat)
  11. Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon átsütjük amíg a sajt megolvad, kicsit rápirul.
  12. Én pihentetni szoktam még rövid ideig, hogy egy kicsit magába szívja a finom ízeket. (kb. 10 percig)

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 809
elküldve: 7
receptkönyvben: 336
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott tészta, darált húsos-tejszínes-zöldséges rakott tészta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2013-01-17 10:20

Kedves Éva!
Valami egyszerű, könnyű rakott tésztát kerestem és megtaláltam ezt a jó kis receptedet. Így ez lesz az ebédünk.
Szép napot Neked!
Edit

vate67
vate67 / vate67 Fri, 2011-03-25 13:06

Sziasztok! HA elég folyadék /tejszin, tejföl+pörköltszaft, sajtmártás,stb/ van a húshoz nem kell megfözni a tésztát, sülés közben megpuhul a folyadéktól. Nálunk már csak igy csináljuk mindig elég puha lesz a tészta amig a sajt megpirul a tetején:)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-11-19 21:12

Szia Éva! Csak most vettem észre ezt a receptet. Nagyon tetszik. Minden hozzávalóját szeretem. Köszi, h. feltetted, most már nem csak bolognai ragus v. sima tejfölös-sajtos tésztát ehetünk, hanem kipróbálhatjuk a te receptedet is. :-) Képzeld, feltankoltam csirkemájból, annyira ízlett a múltkor a pórés-tejszínes máj! Modtam én, h. érdemes regisztrálnod. :-) Szép hétvégét neked: Gabi

Geleva
Geleva / Geleva Sat, 2010-11-20 10:06

Kedves Gabi!
Nálunk nagyon fogy, pedig elég sokszor kérik!:) Remélem neked is ízleni fog, ha kipróbálod!
Tudod, miattad kutatgatok a májas receptjeimben és próbálom feltenni ezeket, csak hát olyan sűrűn még sem készíthetek májat a családnak...:) De még igyekszem, hogy elfogyjon a sok máj a készletedből.:DDD
Neked is kellemes hétvégét! G. Éva

809
fusilli tészta 30 dkg
darált sertéshús 50 dkg
bacon 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
csemegekukorica 33 dkg
tejföl 45 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
füstölt sajt 15 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek