Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás cookie reform módra

Diétás cookie reform módra
Diétás cookie reform módra
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy reform cookie, melyben a csokidarabkát a mazsola helyettesíti, nagyon finom és gyorsan elkészül. A tetejét is díszíthetjük pár szem mazsolával.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szeretne egy egészséges, felesleges kalóriáktól mentes finomságot. Nem kell attól aggódnia, hogy felszaladnak a kilók. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz dolgokat, a darált zabpelyhet, tejport és sütőport.
  2. A babot folyó víz alatt leöblítjük, majd összemixereljük a tojással és a vanília esszenciával.
  3. A masszát a száraz alapanyagokhoz hozzákeverjük, majd rakjuk bele a mazsolát.
  4. Én szilikonos kis formákba raktam, és úgy sütöttem meg kb. 25 percig 170 fokon.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 953
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diétás sütemény, reform süti, zabos cookie, zabos süti, reform cookie, cookie

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szellocske13
feher.petra / szellocske13 Sat, 2016-04-30 21:01

Kissé tartottam a recepttől, mivel még senki nem kommentálta, hát hadd legyek én az első.
Tegnap este rugaszkodtam neki, nagy hévvel. Szuper alapanyagok (itt jegyezném meg, hogy a tejpor helyett tejsavó fehérjét használtam), mi kell még. Nos a megadott feltételekkel sütöttem, de nekem valahogy egy fullasztó pogácsa sikeredett csak. A bab egyáltalán nem érződik viszont. Nyilván számítani lehet rá, hogy amennyiben nincs benne zsíradék, omlós sem lesz, de mégis mit tehetnék, hogy keksz jellege legyen? Üdv.Petra

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2016-05-01 08:20

Kedves Petra!

Sajnos a tejsavó fehérjét nem nagyon ismerem, mert itt ilyesmi nem kapható. Az a helyzet, hogy nem tudom, hogy ez a fehérje mennyire szívja magába a nedvességet, mint például a kókuszliszt, mert akkor előfordulhat, hogy szárazabb lesz a végeredmény. Esetleg adhatsz hozzá 1 ek majonézt (itt gyakran használják sütikhez is) vagy ha diétásan szeretnéd, akkor 1 ek kókuszolajat.
További jó sütögetést kívánok! Nihonka

132
tojás 2 db
zabpehely 60 g
sovány tejpor 50 g
fehérbab 20 dkg
sütőpor 1 csomag
nádcukor 1 teáskanál
mazsola 1 marék