Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás fahéjas keksz

Diétás fahéjas keksz
Diétás fahéjas keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül bukkantam erre a receptre. Az a jó benne, hogy sem cukor, sem margarin nem kell bele, mégis omlós és  ízletes, teához, kávéhoz is kiváló.
A receptet itt találtam. Készítés közben módosítanom kellett rajta,hiszen a tésztája sehogy sem állt össze, de aztán a végeredmény nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kész kekszeket néhány napra érdemes 1-2 almaszelet társaságában (fém)dobozba tenni, így tényleg omlósak lesznek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély tálban elkeverjük a lisztet, a fahéjat és a sütőport.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a tojást, a mézet és a citromlevet.
  3. A tésztát kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, és kedvünk szerint kiszaggatjuk. (Én virágformát választottam.)
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  5. Végül rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 745
elküldve: 6
receptkönyvben: 427
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Fannus

Mióta szakács: 2011.09.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-fahéjas keksz, fahéjas keksz rozslisztből

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingaemese
kingaemese Fri, 2013-03-29 07:48

A héten kipróbáltam rozsliszttel, de csak 1 evő kanál mézet tettem és pótoltam folyékony édesítőszerrel. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 Tue, 2012-12-18 16:48

Szia!
Épp most sül a sütöben a második adag!
Kicsit kevesebb mézzel csináltam,de legközelebb többet rakok bele.És én rizslisztböl csináltam,semmi baja nem lett töle,söt!És még annyi,hogy reszeltem bele egy kicsi gyömbért,és a citrom helyett narancsot facsartam bele!
Nagyon köszönöm a receptet!!!
Kriszti

Girly
Fannus / Girly Wed, 2013-03-13 09:02

Szia Chryste21!
Ne haragudj,csak most látom a hozzászólásod:(
Hm,így leírva is jól hangzik,ebben az a jó,hogy lehet vele kísérletezni! Nincs mit,én köszönöm,hogy kipróbáltad!:)

manyoka
manyoka Tue, 2012-05-15 22:12

Szia! Nagyon jó a recept, pedig én vékonyabbra nyújtottam, mint 1 cm, de így persze csökkentettem a sütési időt. És mindent úgy csináltam, ahogy leírtad, finom lett, üzeni a másfél éves kislányom is! :-) Üdv: manyoka

Girly
Fannus / Girly Wed, 2012-05-16 20:02

Jaj köszönöm-Neked és kislányodnak is-,örülök hogy sikert aratott! :D :)

Girly
Fannus / Girly Fri, 2012-01-27 14:07

Hát nem hiszem hogy ártana neki,szerintem próbáld ki nyugodtan! Aki mer,az nyer! ;)

baba007
baba007 Sun, 2012-01-08 15:06

én a méz helyett sárgabarack lekvárral csináltam,na meg egy kis diót is tettem bele....isteni lett.)köszi a receptet:)

Girly
Fannus / Girly Sun, 2012-01-08 17:46

baba007 én köszönöm,hogy kipróbáltad (: hmm...a lekvár és a dió jól hangzik,lehet legközelebb megcsinálom úgy én is. :)

Girly
Fannus / Girly Wed, 2011-10-12 14:21

Már ne is haragudj,de ahhoz képest,hogy margarin és fehércukor,na meg fehér liszt sem kell bele,az! ha meg nem tetszik,ne nézd meg,ilyen egyszerű.

394
rozsliszt 20 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
fahéj 1.5 tk
méz 5 ek
napraforgó olaj 6 ek
citromlé 3 csepp