Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás gyümölcstorta almával és kivivel

Diétás gyümölcstorta almával és kivivel
Diétás gyümölcstorta almával és kivivel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy fogyókúrában voltam, amikor is közeledett a születésnapom. Lehangolt, hogy nem lehet majd tortám a magas cukor- és liszttartalom miatt. Ekkor jött az ötlet, hogy Édesanyám gyümölcstorta receptjét átírom. Így született meg ez a zabpehyles finomság. 

(Sajnos mire odáig jutottam volna, hogy lefényképezzem, már csak pár szelet maradt belőle, így csak egy szeletről tudok képet feltölteni.)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:
  1. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt, majd robotgéppel addig dolgozunk vele, míg ki nem fehéredik.
  3. A sütőporral és liszttel elkevert ledarált zabpelyhet kanalanként hozzáadjuk felváltva a felvert tojás habjával, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a hab nehogy összetörjön. Egy nagyon könnyű levegős tésztát fogunk kapni.
  4. Ezt a folyékony masszát kivajazott, majd sütőpapírral kibélelt gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben viszonylag magas hőfokon 15-20 percig sütjük.

​Töltelék:

  1. Amíg a tortalap sül, addig elkészíthetjük az egyszerű almapépet. Meghámozzuk az almákat, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy kisebb lábosban levével együtt feltesszük a tűzre, és hozzáadunk ízlés szerint egy kevés citromlevet és pár csepp édesítőszert (akár fahéjat is lehet még hozzáadni).
  3. Fedő alatt megpároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, míg a leve el nem párolog, és az alma puha péppé nem változik.

Összeállítás:

  1. Miután elkészült a tortalap és az almás massza is, egyenletesen szétterítjük azt a piskóta tetején, majd a meghámozott kivit karikára vágjuk, és ízlésesen elrendezzük.
  2. Ezt követően 3 dl vízben melegíteni kezdjük a zselatinport, amíg fel nem forr. Forrás után még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és egy kicsit kevergetjük. Amint látjuk, hogy kezd kocsonyásodni, egyenletesen rámerjük a torta tetejére.
  3. Érdemes rögtön hűtőbe tenni, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, nehogy eláztassuk a tésztát. Az így elkészült torta kb. 12 szeletes, és szeletenként 66 kcal-t tartalmaz. Ez a recept kifejezetten gyümölcstortaformára van kikísérletezve, de a mennyiségeket megváltoztatva sima tepsiben is elkészíthető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 705
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

phannay

Mióta szakács: 2012.10.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalóriaszegény és cukormentes gyümölcstorta almával és kivivel, diétás zabtorta, gyümölcsös torta zabpehellyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

90
zabpehely 50 g
finomliszt 1 csapott ek
sütőpor 1 tk
tojás 5 db
folyékony édesítőszer 15 ml
alma 400 g
citromlé 1 teáskanál
folyékony édesítőszer 5 ml
fahéj 0 ízlés szerint
kivi 2 közepes db
tortazselé 1 csomag